Экономика

Під час візиту до Миколаєва Міністр інфраструктури України провів нараду з керівниками портів

20 жовтня Міністр інфраструктури України Володимир Омелян перебував з робочим візитом у Миколаївській області.

В рамках візиту Міністра інфраструктури до Миколаївщини відбулася нарада за участі керівників державних портових операторів та філій ДП «Адміністрація морських портів України».

Під час наради Володимир Омелян наголосив, що Морська адміністрація має запрацювати з 1 серпня 2018 року:

«Це, без перебільшення, проривне рішення для морської індустрії. Також з 1 січня ми скорочуємо портові тарифи і збори на 20%, але це перший крок, ми будемо зменшувати їх і надалі».

Також було обговорено можливість реалізації концесійних проектів в портах. Керівник державного підприємства «СК «Ольвія» Руслан Олейник зазначив, що ключовим питанням є ухвалення відповідного закону, порт готовий до реалізації концесійного проекту.

Зазначимо, що 19 жовтня в приміщені Американської торговельної палати в Україні (м. Київ) відбулося розширене засідання щодо реалізації пілотних проектів з концесії у портовому секторі, у якому взяла участь заступник директора ДП «СК «Ольвія» з економіки та фінансів Ольга Майстренко.

Нагадаємо, ми писали:

«У нас немає як таких меж». ЄБРР вкладає кошти в кілька проектів в Україні, серед яких і підготовка до концесії ДП «СК «Ольвія»;

Залучення інвестицій — один із пріоритетів Уряду. Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі відвідав порт «Ольвія» в Корабельному районі Миколаєва;

Минэкономразвития Украины ожидает первые договоры по концессии госпредприятий в 2018 году

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button