ОбществоПроисшествия

Наркоману, що обікрав свою матір, Корабельний районний суд призначив іспитовий строк

04.10.2017 року у Корабельному районному суді міста Миколаєва суддею Оленою Кутурлановою було винесено вирок за матеріалами кримінального провадження щодо обвинувачення у крадіжці раніше не судимого, непрацюючого, неодруженого уродженця м. Миколаєва.

Розглядаючи цю справу, суд встановив, що 30.11.2016 року в період часу з 07:00 по 11:00 обвинувачений, керуючись умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, шляхом пошкодження вікна, проник до будинку № 1-В по вул. Молодіжній (мікрорайон Широка Балка) в м. Миколаєві, який належить його матері (потерпілій), з приміщення якого таємно викрав належне потерпілій майно на загальну суму 1350 гривень., а саме: дрель «Рапід» ДШ 700Р, перфоратор «EINHELL BT-RH 920 E».

Крім того, в січні 2017 року обвинувачений, перебуваючи на території домоволодіння, належного його матері, за вищезгаданою адресою, таємно викрав майно на загальну суму 3000 гривень, а саме: металеві труби.

В судовому засіданні обвинувачений в інкримінованих кримінальних правопорушеннях свою вину визнав повністю, щиро покаявся.

«Призначаючи обвинуваченому вид та міру покарання, суд бере до уваги, що він вчинив два умисних корисливих кримінальних правопорушення, одне з яких є тяжким, та дані про особу обвинуваченого, що останній раніше в силу ст. 89 КК України не судимий, за місцем проживання характеризується негативно, перебуває на обліку в ОНД з діагнозом зловживання опіоїдами та каннабіноїдами, в теперішній час проходить курс реабілітації від названої залежності. Крім того, суд враховує, що під час проведення досудового розслідування працівниками поліції потерпілій частково повернуте викрадене обвинуваченим майно.

В якості обставин, які пом’якшують покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченого у вчинених ним злочинах, та наявність у обвинуваченого тяжких хронічних захворювань», — зазначається у вироку.

Враховуючи наведене, суд ухвалив:

Обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання:

— за ч. 3 ст.185 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 роки,

— за ч. 2 ст.185 КК України у виді позбавленні волі на строк 1 рік.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст.75 КК України обвинуваченого звільнити від відбування призначеного покарання з встановленням іспитового строку 1 рік, та покласти на останнього на підставі ст. 76 КК України, обов’язки: періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Речові докази по кримінальному провадженню, а саме: дві металеві триби та три секції металевого паркану, що належать потерпілій та знаходяться у неї на зберіганні, залишити останній.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційного суду Миколаївської області через Корабельний районний суд м. Миколаєва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. На испытательном сроке он ещё испытает что плохо лежит и хорошо продаётся
    Нарик есть нарик и наверно гордо величает себя Крадун и думает что он Крадун по жизни чушка чепуха голимая

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button