Происшествия

Вигулюючи собаку, мешканець Корабельного району знайшов рушницю

Триває оперативно-профілактичне відпрацювання «Зброя та вибухівка», метою проведення якого виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.

До Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області звернувся 42-річний чоловік, який повідомив, що вранці, гуляючи зі своїм собакою в районі Жовтневого водосховища, він знайшов рушницю марки «Сайга» і хоче добровільно видати її поліцейським.

Зброю одразу було вилучено та направлено на дослідження до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.
З огляду на те, що чоловік сам добровільно здав зброю до поліції, згідно з ч.3 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», чоловік звільняється від кримінальної відповідальності.

Поліція попереджає громадян, що незаконне зберігання вогнепальної зброї є кримінальним злочином. Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України – «носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без передбаченого законом дозволу», карається позбавленням волі на строк до п’яти років. Разом з тим нагадуємо, що особи, які добровільно здали вказані предмети, що зберігались незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції
Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Это версия от любителей собак. Ждем версию от любителей рыболовов - типа поймал на рыбалке, на удочку торпеду и еле дотащил ее до Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській области, волоком по дороге, за форкоп своих жигулей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button