Общество

Розклад канікул тепер - на вибір кожного навчального закладу, але у Миколаєві не поспішають робити нововведення

Згідно новому законі про освіту, який набув чинності 28 вересня 2017 р., вказано, що структура навчального року визначається кожним навчальним закладом та узгоджується з управлінням освіти міської ради.

Тож, керівництво кожної школи має тепер самостійно планували канікули для своїх учнів, і вони можуть бути не зовсім такі, як раніше. Виною цьому стануть триместри, запропоновані новим законом замість четвертей.

Триместр – це нова для нашої країни форма організації навчального процесу. Вона означає, то час навчання буде розділено на кілька рівномірних частин, а між ними будуть тижневі канікули. Всі фахівці говорять про те, що такий підхід допоможе правильно розподілити навантаження на школярів, і не вганяти їх у хронічну втому (кожен триместр буде тривати приблизно 5-6 тижнів, після чого будуть тижневі канікули. Винятком будуть лише новорічні канікули – 2 тижні, і літні – 3 місяці).

Але у Миколаєві в цьому році вирішили залишити майже все, як раніше.

«У 2017-2018 навчальному році осінні канікули триватимуть з 28 жовтня по 5 листопада, зимові — з 30 грудня по 14 січня, весняні — з 31 березня по 8 квітня. За рішенням навчального закладу можуть бути оголошені додаткові канікули для учнів 1 класів. Зазвичай, їх проводять у лютому. Крім того, школи мають право вносити корективи у тривалість та розклад канікул у зв’язку з тривалістю опалювального сезону», — зазначив заступник міського голови Євген Шевченко на сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання миколаївців про розклад шкільних канікул у 2017-2018 навчальному році.

Нагадаємо, ми писали: «Мы имеем возможность профинансировать все школы», — вице-мэр Николаева
не понимает, почему с родителей требуют деньги

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Це коментар учителів. Їм би не працювати. Як на мене краще б без каникул. Хай до школи діти ходять.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button