Общество

Справа стосовно трьох членів злочинного угруповання «Наума» - вже у суді

«За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно трьох раніше судимих членів відомого на Миколаївщині злочинного угруповання «Наума», підозрювані у вимаганні 200 тис.грн», — повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Установлено, що зазначені кошти зловмисники вимагали від місцевого мешканця під приводом неіснуючого боргу.

У липні 2017 року у м. Миколаєві, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, спецпідрозділом СБУ «Альфа» спільно з оперативниками відділу по боротьбі з організованою злочинністю та слідчими ГУ Нацполіції в області зловмисників було затримано.

У одного із затриманих виявлено та вилучено вогнепальну зброю – пістолет ТТ, споряджений патронами; ще у одного фігуранта, під час проведення санкціонованого судом обшуку за місцем його мешкання, виявлено та вилучено бойові припаси – 40 патронів калібру 9 мм, та наркотичну речовину – канабіс загальною масою 69, 5 гр.

Підозрювані перебувають під вартою.

Обвинувальний акт за ч. 3 ст.189, за ч.1 ст.263 та ч.1 ст.309  КК України (вимагання поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах: незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) скеровано до Заводського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button