Экономика

До складу Ради порту "Ольвія" включений новий учасник

Кілька днів тому в спеціалізованому морському порту «Ольвія» відбулось засідання Ради порту за участі заступника Голови Адміністрації морських портів України (АМПУ) з морської та внутрішньої безпеки Сергія Гронського, керівного складу філії «Октябрьск» АМПУ, а також суб’єктів господарювання, що проводять свою діяльність в порту.

Про це повідомляється на офіційному сайті Адміністрації морських портів України.

Напередодні засідання до АМПУ надійшло звернення від ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» з проханням розглянути питання щодо включення проекту «Будівництво бази з накопичення сільгосппродукції та відвантаження на морські судна через причал № 4, розташований за адресою: м.Миколаїв, вул. Айвазовського, 14» до Плану розвитку порту та входження представника підприємства до Ради порту.

Детально розглянувши матеріали товариства, Філією було скликано засідання Ради порту та винесені на розгляд наступні питання:

— Розгляд презентаційних матеріалів розвитку товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «Євровнєшторг», що стосуються кількісних та техніко-економічних показників діяльності терміналу;

— Обговорення питання внесення змін до Плану розвитку СМП Ольвія з урахуванням плану розвитку ТОВ «Компанія «Євровнєшторг»;

— Винесення на розгляд Ради порту питання щодо включення представника ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» до складу Ради спеціалізованого морського порту Ольвія.

За словами керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса законодавство України гарантує рівні права суб’єктам господарювання в морських портах:

«Відповідно до Закону України «Про морськи порти України» компаніям, що працюють в портах, гарантоване конкурентне середовище та рівні умови ведення діяльності. Розширення кола учасників Ради порту — це позитивний крок, який в перспективі дасть збільшення вантажообігу і перевантажувальних потужностей».

Велика увага на засіданні була приділена розвитку припортової інфраструктури.

«Ми повинні розуміти, що потужності терміналів Корабельного району м. Миколаєва збільшуються кожного року. Це вимагає від нас, від власників терміналів та стивідорних компаній спільно розвивати прилеглу залізничну та автомобільну інфраструктуру. Для вирішення стратегічних питань розвитку порту та припортової території необхідна повна взаємодія всіх учасників процесу в гавані порту» — зазначив начальник філії «Октябрьск» АМПУ Андрій Єгоров.

У засіданні Ради взяли участь представники апарату управління ДП «АМПУ» — заступник Голови ДП «АМПУ» з морської та внутрішньої безпеки Сергій Гронський, начальник відділу логістики та євроінтеграції Юрій Таволжанський, начальник сектору технічного розвитку залізничного господарства – Олександр Рубан, представники ДП «СК «Ольвія» та ТОВ «ТрансЮкрейн».

[do_widget id=text-16]

 

За результатами наради були прийняті рішення щодо включення представника ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» Сергія Гунько до складу Ради спеціалізованого морського порту Ольвія та доцільності внесення змін до Плану розвитку порту з урахуванням плану розвитку ТОВ «Компанія «Євровнєшторг».

«В даний час АМПУ спільно з Міністерством інфраструктури України актуалізує Стратегію розвитку морських портів до 2038 року, в якій особливу увагу буде приділено гармонізації розвитку портових потужностей з під’їзними залізничними та автошляхами», — зазначається у повідомленні АМПУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button