Общество

Лише у 2017 р. від отруєння чадним газом постраждало 19 осіб, загинуло двоє, - застерігають рятувальники Корабельного РВ

Рятувальники Корабельного РВ
застерігають громадян!!! 

Від початку 2017 року в результаті отруєння чадним газом:

— постраждало 19 осіб;
— загинуло 2 особи;
— отруїлося 8 осіб.

Будьте уважні при користуванні пічним опаленням та газовими приладами, бережіть своє життя та життя ваших рідних! У холодну пору року, з початком опалювального сезону, зростає кількість випадків отруєння чадним газом.

Отруєння чадним газом — це одне з критичних станів, при якому людини може очікувати летальний результат. Саме з цієї причини отруєння чадним газом, перша допомога при якому надана в максимально стислі терміни, може виявитися процесом оборотним. В основному настає цей стан унаслідок несправної роботи в пічному опаленні, що актуально для сільської місцевості, а також при знаходженні потерпілого в осередку загоряння або в закритому авто, в якому включений двигун.

Утворюється чадний газ при неповному згорянні різного типу речовин, у складі яких є вуглець. Особливість чадного газу полягає в тому, що він не має ні запаху, ні кольору, а попадання його в організм призводить до заміни їм в крові кисню, що, в свою чергу, викликає удушення.

Причини отруєння чадним  або побутовим газом:

В основному отруєння чадним газом або газом побутовим відбувається з причини неправильно виробленої експлуатації відносно опалювальних приладів. Спровоковано отруєння побутовим газом може бути також і навмисно, тобто, в кримінальних чи суїцидальних цілях. До приладів, що виробляють чадний газ, відносяться:

  • Печі-гриль;
  • Побутові печі;
  • Кухонні плити;
  • Каміни;
  • Водонагрівачі;
  • Печі дров’яні;
  • Автомобілі (вантажні, легкові).

Щоб уникнути отруєння, треба дотримуватись правил безпечного користування автономним опаленням та газовими приладами:

— перевіряти наявність тяги в димоході;

— не перекривати пічний димохід на ніч;

— не використовувати газові плити для обігріву приміщень;

— частіше провітрювати приміщення, де є газові прилади.

При великих концентраціях чадного газу смерть може настати миттєво.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: Молодая учитель Николаевской школы №1 ушла из жизни в результате отравления угарным газом, не выдержало сердце и ее матери.

 

 

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button