Общество

Высший спецсуд Украины вернул в суд первой инстанции дело леса «Маяк» в Корабельном районе

В высшем специализированном суде Украины 6 сентября была рассмотрена кассационная жалоба Алексея Пелипаса и Виталия Бабенко относительно отмены решения Корабельного районного суда и апелляционного суда, которым был возвращен в государственную собственность один из участков леса «Маяк» (сосновое урочище «Октябрьское» в Корабельном районе).

Об этом сообщает председатель ОО «Коммунальная самооборона» Игорь Деревянко.

«В ходе заседания сложилось впечатление, что судьи явно симпатизируют «ловким землевладельцам». Но им явно мешали присутствовавшие активисты и то, что еще год назад Верховный суд Украины, по аналогичному делу, вынес постановление, подтверждающее, что это лес, раздача земли в нем незаконна и правильность восстановления срока иска. Наконец, после необычно долгого совещания, коллегия ВССУ вынес «хитрое» решение отправить дело на новое рассмотрение аж в суд первой инстанции. Хотя в десятках предыдущих решений по делу соснового урочища, этот же суд подтверждал возвращения земель государству», — сообщил Деревянко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько:
    «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

  2. Оригінал допису:

    «Вищий спец. суд. Боротьба за ліс «Маяк» триває. Поплічники «Мультіка» дотягуються з в’язниці. Повернення народу берегу у Рибаківці успішне».
    06.09.17 р. я разом з миколаївськими активістами СНА завітали у столичний Вищий спеціалізований суд (ІІІ колегія суддів) України, де відбувся розгляд касаційної скарги Пелипас О.О. та Бабенко В.А.. Ці особи вимагали скасувати Рішення Корабельного районого суду та апеляційного суду, які повернули у державну власність одну з ділянок лісу «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе» у Корабельному районі), що раніше незаконно перейшла у приватні руки. В ході засідання склалося враження, що судді явно симпатизують "спритним землевласникам". Але ім явно заважали присутні активісти та те, що ще рік тому Верховний суд України, по аналогічній справі, виніс постанову, яка підтверджує, що це ліс, роздача землі в ньому незаконна і правільнісь відновлення терміну позову. Врешті, після незвичайно довгої наради, колегія ВССУ винесла «хитрее» рішення відправити справу на новий розгляд аж в суд першої інстанції. Хоча в десятках попередніх рішень по справі соснового урочища, цей же суд підтверджував повернення земель Державі.
    Також активісти відвідали для громадського контролю засідання в інший колегії ВССУ (№ V), де розглядалась справа в інтересах суспільства, що також стосується Миколаївської області. Так вирішувавалось питання повернення у державну власність ділянки водоохоронної зони на узбережи зони відпочинку Рибаківка, що також була незаконно привласнена «спритниками». Тут присутність активу була більш дієва. Як результат - народу повернуто народне добро.
    Нагадаємо, це той самий Пеліпас який наразі знаходиться під вартою у Маріуполі у зв'язку з резонансним затриманням ОЗУ(ОПГ - рос.) Михайла Тітова («Мультіка»), а Бабенко начальник екологічної інспекції області, непотопляємий ставленик часів Януковича.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button