Происшествия

Справжній цвинтар автомобілів «BMW» виявили оперативники у Миколаєві (ВІДЕО)

Місцевий мешканець створив підпільну організацію із техобслуговування авто виключно марки «BMW». Для цього він орендував низку приміщень, підібрав штат робітників та налагодив коло постійних клієнтів. Слюсарі, монтажники, комплектувальники та ремонтники працювали цілодобово та, як виявилось, не тільки з легальними транспортними засобами.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

По допомогу до поліції звернувся миколаївець, який, придбавши «BMW», доїхав на ньому до першого наряду патрульних. Виявилось, що його автомобіль має ознаки підробки, тому був вилучений. Слідчими за вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження та розслідування.

Оперативні співробітники відділу по боротьбі з організованою злочинністю Управління карного розшуку встановили 41-річного зловмисника, який займався продажем нелегальних авто, та разом із слідчими Центрального відділу поліції задокументували його протиправну діяльність у повному обсязі.

Зловмисник орендував декілька приміщень, порізно розмістивши в них транспортні засоби: окремо знаходились ті, які були на ходу і їх можна було продати, окремо — авто, які залишили власники для здійснення ремонтних робіт, та окремо виділив місце для так званого цвинтаря з «BMW».

«Поліцейські виявили авто, які не підлягають відновленню та могли виступати так званими «донорами» для інших та цілий склад запчастин, що реалізовувались для збірки автомобілів. Зараз їх походження перевіряється», — коментує оперативник відділу по боротьбі з організованою злочинністю УКР ГУНП.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків поліцейські вилучили десятки автомобілів, велику кількість запчастин та комплектуючих до них. Вдома у миколаївця правоохоронці також знайшли пістолет «Сталкер», набої до нього та речовину рослинного походження із характерним запахом коноплі. Серед звалища «BMW» знаходились понівечені після ДТП або пожеж транспортні засоби, автомобілі з іноземною реєстрацію та такі, що перебували у розшуку або взагалі не значаться у будь-яких базах даних.

Усе вилучене буде направлене на експертні дослідження.

Чоловіку інкримінується підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (ч.4 ст.358 КК України); незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 КК України); незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (ч.1 ст.309 КК України); знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу (ст. 290 КК України). Санкції статей передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до семи років.

Слідчі заходи тривають. За узгодженням із органами прокуратури вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

За попередніми даними, у чоловіка обслуговувались близько 70% власників автомобілів марки «BMW» Миколаєва, тому поліція звертається з проханням до водіїв бути уважними, адже не виключно, що їх авто тепер можуть містити ознаки підробки вузлів та агрегатів кузовів.

Нагадуємо, ми писали: На проспекте Богоявленском патрульные выявили «BMW» с «перебитым» кузовом

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. теперь менты вещдоки растянут по своим гаражам и будут медленно распродавать. Правильно лучше запчасти продать а деньги себе на новые звания и должности пустить. Вывеску поменяли милицию на полицию, а должности как продавались так и продаются. И пускай Аваков и Луценко поют басни про изменения. А по факту как было так и есть. Все крышуется узаконенной ОПГ под названием полиция.

  2. Это случайно не на Сашу ПУХа наехали? Классная СТО, обе "бэхи" на которых довелось поездить обслуживал и ремонтировал только у него, и ребята у него молодцы, толковые и рукастые, запчасти находил любые в кратчайшие сроки, не раз потом когда сталкивался с криворукими слесарями-официалами ловил себя на мысли о том что сожалел о том что перешёл на автомобили других марок, но из салона. Угнанные машины он под разборку не брал никогда!

      1. Ну не ПУХ и СЛАВА БОГУ. Просто совпал возраст и профиль деятельности, тот тоже чисто по БМВ-шкам специализируется, вот только он 100% не по траве.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button