Происшествия

Патрульні затримали чоловiка, що вчинив стрілянину на проспектi Богоявленському та поранив людину

Раніше повідомлялось, що внаслідок конфлікту на дорозі між громадянами із вогнепальним пораненням грудної клітини до лікарні госпіталізований миколаївець. Слідчі кваліфікували дії зловмисника, як замах на вбивство кількох осіб. У місті було введено в дію план «Перехват». Розпочаті пошуки злочинця.

Через декілька годин розшукуваний сам зателефонував на спецлінію «102» та заявив, що його авто було нібито викрадене невідомими особами. Поліцейським чоловік розповів, що самостійні пошуки привели його до покинутого на виїзді з Миколаєва у напрямку Нової Одеси зниклого автомобіля «Geely».

Патрульні не повірили у вигадки «заявника» і він, це зрозумівши, вирішив діяти рішучіше: зненацька вскочив за кермо та рушив.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Інспектори почали переслідування і наздогнати водія їм вдалось у с. Зайчевське, на об’їзній дорозі поблизу готелю «Інгул».

У салоні автомобіля «Geely» правоохоронці знайшли пістолет, вірогідно, той, з якого злочинець стріляв, та набої до нього.

Зловмисник був затриманий слідчим у порядку ст. 208 КПК. Ним виявився 53-річний раніше судимий за вбивство та крадіжки місцевий мешканець.

Чоловіку інкримінується — ч.2 ст.15 п.1 ч.2 ст.115 КК України «Замах на умисне вбивство двох або більше осіб», а також «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (ч.1 ст.263 КК України). Санкції статтей передбачають до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Тривають слідчі заходи.

Нагадуємо, ми писали: ДТП на проспекте Богоявленском закончилось стрельбой: один пострадавший — в реанимации, стрелявший скрылся

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Через декілька годин розшукуваний сам зателефонував на спецлінію «102» та заявив, що його авто було нібито викрадене невідомими особами. Поліцейським чоловік розповів, що самостійні пошуки привели його до покинутого на виїзді з Миколаєва у напрямку Нової Одеси зниклого автомобіля «Geely».

    Хороший план «Перехват», ничего не скажешь, он без проблем уехал от места преступления более чем на 10 км и практически безпрепятственно выехал из города. При желании подозреваемый мог запросто выехать в другую область и даже в любую из соседних стран, в ту же Молдавию или в Приднестровье например.
    Что-то тут нечисто с пострадавшей стороной, раз он чуть-ли не обойму по ним расстрелял, а они не отступили. Среднестатистический здравомыслящий законопослушный гражданин только при виде пистолета бы отступил, ограничившись записанными номерами и звонком в полицию.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button