Общество

Оберіг, Вінні-Пух, родинні галстуки... Школа у Корабельному відзначає свій 65-річний ювілей (ВІДЕО)

Знову вересень покликав до школи… Для учнів Миколаївської ЗОШ № 47, до якої цього разу символічно приєдналися 47 першокласників, цей навчальний рік особливий – заклад відзначає свій 65-річний ювілей.

На святковій лінійці пролунали щирі слова привітання від директора школи Зінаїди Володимирівни Моторної, благословення для першокласників та виступи кмітливих школяриків, яких підтримував… ведмідь (не лякайтеся, не справжній, а лише чоловік в костюмі Вінні-Пуха).

Символом, три сторони якого єднають вчителів, учнів та батьків, є у школі родинний галстук. Всі першокласники отримали його.

Разом із директором школи учні утворили оберіг – шкільний віночок, кожна стрічка якого символізує окремий клас. Директор школи підкреслила, що це оберіг для кожного учня, вчителя, кожної родини учнів.

 

Слова благословення первачкам від батьків звучали красиво й змістовно:

«За добрим народним звичаєм благословляємо вас, наші дорогі донечки і синочки, і засіваємо ваші голівки, немов нивку, житом та пшеницею, щоб зростали ви в школі, сповнені зернами знань і вмінь».

 

Гості не прийшли до школи з порожніми руками. Так, заклад отримав грамоту від Миколаївського національного аграрного університету за активну допомогу з профорієнтаційної роботи та високий рівень підготовки учнівської молоді, а від районної влади — сертифікат на придбання багатофункціонального приладу (ксерокс, принтер та сканер) для користування учнями школи.

Дуже приємно, що новий навчальний рік дітлахи починають у класах з новісінькими металопластиковими вікнами, які були замінені у червні місяці за кошти міського бюджету (45 вікон). Директор школи на лінійці висловила щиру подяку батькам, технічним працівникам та владі за те, що всі разом вони створили комфортні умови для навчання дітей.

На питання журналіста «Корабелів.Інфо» про те, як здобуто таку «перемогу», директор школи відповіла, що кожного навчального року вони складають дефектний акт. За результатами розгляду саме такого документу владою й було виділено кошти на заміну вікон.

[do_widget id=text-16]

 

Після закінчення урочистостей учнів запросили на перший в цьому році урок. А ми в цей час спілкувалися з директором навчального закладу. Зінаїда Володимирівна Моторна з любов’ю говорила про рідну школу та любимих учнів:

«Коли батьки віддають дитину в школу, вони мріють про те, щоб дитина, закінчивши її, була успішною. Тобто, завдання школи – зробити все для того, щоб дитина правильно обрала свій життєвий шлях, правильно обрала свою професію. Ми намагаємося зробити так, щоб діти відчували себе, як у домашньому колі. Наші діти завжди приходять до школи із задоволенням».

За матеріалами Лари Філін

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button