Происшествия

Поліцейські затримали групу квартирних крадіїв з Грузії, що "обчищали" домівки у різних районах Миколаєва (ВІДЕО)

Поліцейські затримали злочинну групу крадіїв, які протягом останнього місяця скоювали крадіжки з квартир та домівок у різних районах Миколаєва.

Зазвичай потерпілими ставали ті миколаївці, який тривалий час були відсутні вдома.

Зловмисники ретельно готувалися до злочинів. Кілька днів стежили за квартирами, де в вечірній час не горіло світло. Ставили на замках вхідних дверей мітки, аби у такий спосіб відстежити, чи не з’являлися господарі. Але були й такі випадки, коли зловмисників не спиняла наявність камер відеоспостереження та присутність вдома господарів, наприклад, одні з потерпілих під час скоєння злочину вночі спали на другому поверсі свого будинку.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронцям стало відомо, що, ймовірно, до скоєння цих крадіжок причетні одні й ті ж особи.

24 серпня оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області злочинну організовану групу квартирних злодіїв у складі чотирьох осіб було затримано відразу після скоєння злочину.

 

Троє чоловіків 57-ми, 33-х, 25-ти років, молодші з яких — громадяни Грузії, та 21-річна дружина одного зі злодіїв місяць тому приїхали до Миколаєва, орендували квартиру і гаражне приміщення, та зайнялись своїм злочинним промислом. Пересувались зловмисники на автомобілі «Опель» з іноземною реєстрацією.

 

Під час санкціонованого обшуку у зловмисників були вилучені грошові кошти, ювелірні прикраси, жіночі сумки, елітні парфуми, годинники, хутряний одяг, мобільні телефони, столові прибори, сувенірні ножі, колекційні монети, знаряддя для зламу дверних замків, фомки, рукавиці, нарковмісні речовини та інше викрадене майно, яке наразі вже опізнали кілька потерпілих.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). За такі злочини передбачено покарання до 6 років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України крадіїв затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюється причетність вказаних осіб до скоєння аналогічних злочинів як у Миколаєві, так і в інших регіонах України, — повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївській області.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:

Стрельба на улице в Корабельном районе раздалась посреди ночи 13 мая при задержании группы квартирных воров;

Плевки в журналистов, маты, обещания «вскрыться». Суд над квартирным вором, задержанным в Корабельном районе

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. А фамилию грызуна так и не замазали - Bachuki Parjiani, может даже в фейсбуке профиль есть

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button