ОбществоПроисшествия

У Миколаєві зафіксовано випадки кору. Тож не нехтуйте вакцінацією!

За даними МОЗ України, у червні 2017 року на кір захворіли 473 особи, що майже подвоїло число захворілих з початку року до 962. Найбільше людей заразилися кором у Івано-Франківській та Одеській областях. Спахали захворювання у червні також реєструвалися у Тернопільській та Чернівецькій областях. Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та місто Київ. Більше 70% захворілих з початку року (697 осіб) – діти та підлітки.

На Миколаївщині теж реєструються випадки кору. Хворіють як дорослі, так і діти. Випадки захворювання зареєстровані в Братському, Вітовському, Арбузинському районах та місті Миколаєві. Слід зазначити, що переважно тяжкі форми захворювання з ускладненнями виникають у дорослих.

Про це повідомляє Управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації.

Збільшення випадків захворювання на кір пов’язано з низьким охопленням щепленнями дитячого населення у попередні роки.

Кір вважається небезпечним вірусним захворюванням, з інкубаційним періодом від 7 до 18 днів. Заразитися на кір може будь-яка людина, що не має імунітету. Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Симптоми хвороби у дітей і дорослих схожі та яскраво виражені.

Кір проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом.

Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження нервової системи.

Специфічного лікування кору не існує, проте хворобі можна запобігти за допомогою вакцинації. Наразі в Україні використовується комбінована вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи, яка є безпечною у застосуванні та не викликає ускладнень. Вакцинація – найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Альтернатив вакцинації немає.

То ж просимо вакцинувати дітей згідно з офіційним календарем профілактичних щеплень. Щепленням підлягають усі діти у віці 1 року, та 6 років а також ті що не отримали щеплень у встановленому для цього віці.

З питань проведення вакцинації (щеплення) звертайтесь до сімейних лікарів та лікарів педіатрів за місцем проживання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. С таким министром здравоохранения скоро и чума бубонная вернется вместе с тифом. Европа уже или будет еще хуже? Это ли не геноцид? А, кастрюли сифилисные?сугс три раза.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button