Экономика

Мінекономрозвитку України підтримує передачу морських портів у концесію замість приватизації. Це стосується і "Ольвії"

Сьогодні, 22 серпня, в ході брифінгу про результати діяльності ТОП-100 державних підприємств Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі підтримує пропозицію Міністерства інфраструктури про передачу морських портів у концесію замість приватизації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Більшість об’єктів можна просто приватизувати. У деяких випадках була б цікавішою концесія. У випадку з портами легше показати спочатку результат з концесіонером. І якщо цей результат був би хорошим, можна говорити про приватизацію інших об’єктів або частин цих об’єктів», — сказав заступник Міністра Максим Нефьодов.

За словами М. Нефьодова, концесія є «планом А» мінімум для трьох портів. Це стосується Стивідорної компанії «Ольвія», Херсонського торгового порту та морського торгового порту «Чорноморськ», за якими Проектний офіс з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP 3ILNO» пропрацював концесійні проекти.

Перший заступник Мінекономрозвитку зазначив:

«За проектами концесії, які проводить Мінінфраструктури, ми не тільки їх підтримуємо, але і беремо активну участь в їх розробці та концесійному законодавстві в цілому».

Нагадуємо, що 4 липня 2017 року, Кабінет Міністрів України ухвалив проект закону “Про приватизацію державного майна”, вході обговорення якого Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до уряду з проханням виключити морські порти: Южний, Ольвія, Херсонський, Чорноморськ, Ізмаїльський, з переліку об’єктів що підлягають приватизації, та внести їх до переліку об’єктів, що підлягають концесії.

Нагадаємо, раніше ми писали: Залучення інвестицій — один із пріоритетів Уряду. Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі відвідав порт «Ольвія»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button