Общество

На Вінниччині сільський голова платить людям за зібрану ними амброзію з власної кишені

Оригінальний спосіб боротьби з амброзією та привернення уваги до цього алергенного бур’яну придумав сільський голова села Якушинці Василь Романюк: він платить гроші всім охочим за кілограм зібраного бур’яну, повідомляє Vlasno.info.

Свою ідею Василь романюк пояснює просто: хотів привернути увагу жителів до проблеми поширення цієї рослини, яка є шкідливою.

— Є дуже поганий досвід боротьби з нею у південних областях України, коли на бур’ян мало звертали увагу, а зараз він розповсюдився і став одним з найбільш шкідливих. Таким чином я вирішив привернути увагу до цієї проблеми ще на початку: поки вона у нас не настільки поширилась, — коментує своє рішення Василь Романюк.

Про можливість підзаробити таким чином сільський голова оголосив трохи більше місяця тому. Бур’ян приносять на пункт прийому вторсировини. За кілограм зібраної амброзії платить 3 гривні. Причому — з власної кишені, а не бюджетних грошей громади.

— Спеціальної програми по боротьбі з амброзією ми не приймали, тому і грошей з бюджету не виділяли. Я приблизно знаю, скільки її у нас росте, підрахував, щоб більше, ніж на три тисячі її не принесуть. Тому грошей не шкода, це не настільки велика сума, щоб не мати можливості її виділити. Але головного я добився — привернув увагу до проблеми. Бо люди дійсно нічого про це не знали. А зараз приходять, питаються що за бур’ян, де росте. Тим більше, що якраз зараз — у серпні-вересні — вона починає дозрівати, – каже сільський голова.

Амброзія — одна з найбільш небезпечних бур’янів-алергенів. Її пилок викликає алергічний риніт. Рослина надзвичайно швидко поширюється та осушує ґрунт.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Оригинальность, просто космос.
    Сам придумал - сам плачу.
    У нас за 100 грн удавятся, чтоб из своего кармана. А если государство будет оплачивать - так пожалуйста, 1000 грн кустик. - 3 грн сдатчику, остальное себе.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button