Происшествия

На вихідних у Вітовському районі зафіксовано 7 випадків загорянь водночас

За минулі вихідні Миколаївська область буквально потерпала від великої кількості пожеж сухої трави, стерні, чагарників, сміття та дерев, які охопили масштабні території, задавши великої матеріальної шкоди.

«Вогняний шторм» пройшовся по всім районам нашої області. До ліквідації пожеж було задіяно всю пожежно-рятувальну техніку Миколаївського гарнізону, так лише у Вітовському районі водночас зафіксовано 7 випадків загорянь, на яких працювали рятувальники 16 Державної пожежно-рятувальної частини, місцева пожежна команда «Галіцинове», техніка від місцевих підприємств для підвозу води, залучались Державні пожежно-рятувальні частини м. Миколаєва.

 В переважній частині спричиняло пожежі необережне поводження з вогнем з боку населення, зазначили в ГУ ДСНС області.

Шановні громадяни! Не провокуйте пожеж в природних екосистемах! Пожежі сухостоїв не тільки знищують природу та наносять непоправну шкоду навколишньому середовищу, а ще й створюють загрозу для нашого життя та здоров’я. Разом із димом у повітря виділяється значна кількість небезпечних, отруйних речовин, які ми ж самі і вдихаємо. Крім того, трапляються непоодинокі випадки, коли вогонь з сухої трави перекидається на території приватних домоволодінь. Рятувальники працюють на межі своїх можливостей, задіюючи всю пожежно-рятувальну техніку, яка є на озброєнні, проте й цього недостатньо. Тому, перш ніж розпалити багаття, кинути непогашений недопалок, порушити правила пожежної безпеки, подумайте, чи не наражаєте ви себе та оточуючих на небезпеку, яку несе в собі вогняна стихія.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button