ОбществоПроисшествия

На депутата від Корабельного району Єнтіна відкрито кримінальне провадження за перешкоджання журналістській діяльності

Миколаївські правоохоронці встановлюють обставини перешкоджання журналістській діяльності у міськраді депутатом від Корабельного району Владиславом Єнтіним.

1 серпня до Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області із заявою звернувся директор інформагентства «Свідок ІНФО» Андрій Прокопенко.

27-річний заявник розповів, що 26 липня о 18:30 в приміщені Миколаївської міської ради депутат Миколаївської міської ради перешкоджав його журналістській діяльності.

Зі слів журналіста, депутат, на якого співробітники УЗЕ Нацполіції складали протокол про корупцію відповідно до ч.1 ст.172-6 КУаП «Порушення вимог фінансового контролю», а саме неподання декларації за 2016 рік в установлений законом термін, не впускав його до кабінету, цим самим перешкоджаючи журналістській діяльності.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини вказаного факту.

Подія внесена до ЄРДР, попередня кваліфікація правопорушення – ч.1, ст. 171 КК України – «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, — повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Як зазначили у відомстві для «Корабелів.Інфо», на сьогодняшній день в рамках відкритого на Владислава Єнтіна кримінального провадження проводяться необхідні слідчі дії. Правоохоронці вилучили відео, опитують учасників та свідків інцинденту, тобто збирають матеріали провадження.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button