Происшествия

Підозрюваному у спробі захоплення будівлі Миколаївської ОДА суд встановив заставу у 16 тис. грн.

Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва
Іваном Дірком обрано запобіжний захід 41-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 15, ст.341 КК України.

Чоловік підозрюється у тому, що 7 квітня 2014 року, перебуваючи навпроти будівлі Миколаївської облдержадміністрації, як учасник мітингу на підтримку проведення референдуму в Миколаївській області, в групі агресивно налаштованих осіб намагався пройти скрізь шеренги правоохоронців до приміщення обласної держадміністрації, яке в той момент було зачинено, у зв’язку з закінченням робочого дня.

З метою проникнення та утримання будівлі, чоловік штовхав інших осіб в бік правоохоронців.

Слідчий просив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, обгрунтовуючі це тим, що останній переховується від органів досудового розслідування.

Підозрюваний у судовому засіданні свою провину не визнав та пояснив, що в момент вищезначених подій просто зупинився поспостерігати, умислу на захоплення будівлі не мав. Окрім цього, він зазначав, що не переховувався, весь цей час мешкав удома, ніяких повідомлень від слідчого не отримував.

Його захисник просив обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

У судовому засіданні у якості свідка було допитано мати підозрюваного, яка пояснила, що є пенсіонером, потребує постійної допомоги, весь цей час її син проживав з нею та не покидав межі м. Миколаєва.

Судом встановлено, що з урахуванням того, що підозрюваний є колишнім співробітником міліції, має родичів у Російській Федерації, протягом трьох років не з’являвся до слідчого, ніде офіційно не працює, існує ризик переховування від слідства та суду.

Проте, прокурором не доведено, що протягом цього часу чоловік дійсно переховувався від слідства або виїжджав за межі України.

З огляду на це, слідчий суддя Іван Дірко відмовив у задоволення клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді застави у сумі 16 тис гривень, — повідомила прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Судя по сумме залога совсем не опасный для общества человек можэ его и судить незачем

    1. Как это не зачем судить, в Украине всегда надо кого нибудь судить, хочешь поменяться с ним? Политические заказухи сейчас в моде, все в Николаеве выслуживаются перед супер нациком губером Сявой, борцом с ветряными мельницами и другом бойцов АТО.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button