Экономика

В одному з портів Миколаєва вилучили зерна на 46 млн. - його хотіли незаконно експортувати

У рамках проведення операції «Рубіж-2017» співробітниками Головного управління ДФС у Миколаївської області спільно із Генеральною прокуратурою України та співробітниками Центрального апарату Державної фіскальної служби України проведено обшук на території одного з портів м. Миколаєва у зоні діяльності Миколаївської митниці ДФС.

За словами в.о. начальника Головного управління ДФС у Миколаївській області Романа Кріля, у результаті обшуку податковою міліцією ГУ ДФС у Миколаївській області виявлено та вилучено сільгосппродукцію (пшениця, ячмінь), у кількості 11,8 тис.тон, на загальну суму 46 млн. гривень.

Під час проведення слідчих дій встановлено, що групою осіб, з метою прикриття незаконної діяльності, зареєстровано ряд «фіктивних» підприємств для здійснення митного оформлення експорту сільськогосподарських товарів.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах), яка передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводяться подальші оперативно-слідчі заходи, з метою притягнення до відповідальності осіб, причетних до вчинення протиправних дій при експорті товарів, а також відшкодування у повному обсязі завданих державі збитків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button