Общество

Маєш допомогу по безробіттю не більше 2 прожиткових мінімумів - маєш право на безоплатну допомогу юристів в судах

В рамках співпраці з Другим Миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та з Управлінням Державної праці в Миколаївській області, 19 липня 2017 року Корабельним районним центром зайнятості був проведений інформаційно-консультаційний захід «Ваші права, Ваші обов’язки».

Індивідуальні профконсультації та
психологічне тестування допоможе
у виборі професії, —
Корабельний Центр зайнятості

Головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Другого миколаївського місцевого центру НБПД Заболотна Олена поінформувала присутніх про правові послуги, які можна отримати в центрі правової допомоги. Вона зазначила, що особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу по безробіттю в розмірі не більше 2 прожиткових мінімумів, можуть звернутись до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

СПРАВКА: Вторинна безоплатна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Олена Заболотна розповіла і про новий вид врегулювання спорів або конфліктів – медіацію та її переваги досудового вирішення конфліктів.

Головні державні інспектори Управління Держпраці м. Миколаєва Терешкова Анна та Козявко Наталя ознайомили присутніх з новою процедурою проведення перевірок роботодавців, укладання колективних договорів на підставі вимог чинного законодавства, умови звільнення працівника.

Присутні з цікавістю спілкувались з гостями зустрічі, жваво проходило й обговорення проблемних питань. Безробітні виявили побажання частіше запрошувати для участі в семінарах представників соціальних установ.

Корабельний РЦЗ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button