Общество

7 протоколів, 33 попереждення власникам домів - результати рейдів від адміністрації Корабельного району щодо амброзії

Кожен рік існує проблема загострення стану здоров’я хворих на алергію у вегетаційний період алергенної рослини – амброзії полинолистної, який триває з середини червня до середини вересня.

Амброзія полинолистна – це однорічний карантинний бур’ян, з міцною корневою системою, яка проникає в грунт до 4 метрів. Амброзія не має природних ворогів і відзначається великою біологічною активністю. З кожним роком вогнища амброзії поширюються на нові території, утворюючи при цьому велику надземну масу, витісняючи інші бур’яни та культурні рослини. Сходить амброзія з середини квітня до початку травня. Цвіте з середини липня до кінця жовтня. Розмножується амброзія насінням, яке у великій кількості (до 80-100 тисяч насіння) дозріває у вересні-листопаді.

Шкідливим для людини є квітковий пилок амброзії, що здатен переноситись вітром на відстань до 50 км. У період цвітіння серед населення спостерігається алергійне захворювання амброзійний поліноз, симптомами якого є підвищення температури, сльозотеча, кон’юнктивіт, погіршення зору, запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів.

З початку червня працівниками адміністрації розпочато проведення по району систематичних рейдів. За даний період власникам домоволодінь видано 33 попередження про необхідність видалення трави та амброзії на прибудинкових територіях та було складено 7 адміністративних протоколів. Під час рейдів розповсюджено 345 листівок з інформацією про небезпечність амброзії.

Про це повідомляється на офіційному сайті адміністрації Корабельного району Миколаївської міськради.

[do_widget id=text-16]

 

Адміністрація Корабельного району звертається до мешканців району з проханням регулярно проводити обстеження прилеглих територій до ваших об’єктів на предмет виявлення та ліквідації карантинного бур’яну — амброзії та продовжувати цю роботу протягом вегетаційного періоду рослини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button