ПолитикаЭкономика

Очільник Миколаївщини Савченко пропонує обкласти Адміністрацію морських портів "десятиною"

«Я хочу об’єднати повністю південь країни для того, щоб ми створили єдиний законопроект, в якому Адміністрація морських портів має у розрізі кожної окремої області залишати 10 відсотків на утримання та розбудову інфраструктури».

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив Олексій Савченко, голова Миколаївської ОДА.

Для того, щоб навести лад щодо діяльності портів, які є на території Миколаївської області, як вважає гість програми, має бути кілька чинників.

«Для того, щоб навести лад, перше, що має бути, це законна позиція. Сьогодні немає законної позиції, тобто закону, який би надавав певні повноваження голові адміністрації призначати або звільняти людей. Вони опосередковано підпорядковані Міністерству інфраструктури, вони всі підпорядковані Адміністрації морських портів, яка, до речі, самостійно приймає рішення, кого призначати, а кого звільняти. Навіть незважаючи на нашу певну думку чи пропозицію або ж громадськості, яка там працює», – заявив гість програми.

https://www.youtube.com/watch?v=6tg8r1gU4lk

Олексій Савченко наголосив, що він не може констатувати факту співпраці Миколаївської ОДА із Адміністрацією морських портів.

«Наприклад, у нас сьогодні є десь 7 мільярдів гривень зборів, які Адміністрація морських портів збирає із всіх портів у Миколаївській області. Але у мене в області нічого не залишається. Усі ці гроші підіймаються сюди, до Києва. Тому я звернувся до наших депутатів, звернувся до фракції Блоку Петра Порошенка. Я хочу об’єднати Херсонську, Одеську області, повністю південь країни, для того, щоб ми створили єдиний законопроект, в якому Адміністрація морських портів повинна бути у розрізі кожної окремої області і залишати 10 відсотків на утримання та розбудову інфраструктури», – заявив Олексій Савченко.

Гість програми, коментуючи питання, чому ж порти не сплачують коштів до місцевих бюджетів, додав, що нині, на жаль, крім податків із заробітної платні та податків з оренди землі тощо, решта грошей іде до Києва.

«Так само є проблема по великих платниках податків. Вони теж не обслуговуються в офісі на місці у нас, а в офісі крупних платників податків», – зазначив очільник Миколаївщини.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. ничего не обеднеют. Инфраструктуру региона юзают, так и платит нужно. Если десятину будут платит, так пускай тогда и с перегрузом фуры ездиют. Каждый год будут нам новые дороги.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button