Экономика

Володимир Омелян звернувся до Уряду з проханням виключити ряд морських портів з переліку об'єктів, що підлягають приватизації

4 липня 2017 р. Кабмін України ухвалив проект закону “Про приватизацію державного майна”, який був розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Фондом державного майна України за участі міжнародних донорів та підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Фонд госимущества опять готовит к продаже госпредприятия «Николаевский морской
торговый порт» и «Ольвия»

В ході обговорення законопроекту про приватизацію Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до уряду з проханням виключити ряд морських портів країни з переліку об’єктів, що підлягають приватизації, та внести їх до переліку об’єктів, що підлягають концесії.

«Прошу перевести ряд наших морських портів, а саме: Южний, Ольвія, Херсонський, Чорноморськ, Ізмаїльський, з об’єктів приватизації в об’єкти концесії. Ми відпрацьовуємо це питання спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку», — сказав Міністр інфраструктури.

Також Володимир Омелян зазначив, що до цього законопроекту було б доцільно долучити законопроект про концесії, який розробляється Міністерством та іншими органами.

Если будет крупный инвестор: ГП «СК «Ольвия» (ранее «СМП «Октябрьск»)
могут сдать в концессию на 49 лет

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, в свою чергу, схвалив таку ініціативу, — повідомляє прес-служба держпідприємства «СК «Ольвія» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо: депутат Верховної Ради Артем Ільюк, який балотувався по округу в Корабельному і Інгульському районах Миколаєва, обіцяв блокувати питання приватизації портів міста.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button