Общество

Вже скоро облрада планує передати Вітовську ЦРЛ, що у Корабельному районі, у власність громади міста Миколаєва

Голова Миколаївської обради Вікторія Москаленко здійснила зустріч із представниками зацікавлених сторін щодо передачі Вітовської центральної районної лікарні у комунальну власність територіальної громади міста Миколаєва.

З метою розв’язання проблемного питання за стіл переговорів сіли голова Вітовської районної державної адміністрації Олександр Демчук, голова Вітовської райради Ігор Матвєєв, заступник Миколаївського міського голови Євген Шевченко, начальник міського управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, головний лікар Вітовської ЦРЛ Юрій Богатий.

[do_widget id=text-16]

 

Як повідомив заступник Миколаївського міського голови Євген Шевченко, створено спеціальну комісію, яка займається питаннями передачі Вітовської лікарні у міську комунальну власність.

«Весь Корабельний район, а це 70% пацієнтів лікарні, обслуговувались за рахунок коштів районного бюджету. Всі ці роки ми фактично надавали послуги міському населенню. Внаслідок децентралізації джерела наповнення бюджету району зменшено втричі, а то й вчетверо. Адже новостворені об`єднані територіальні громади забрали свої кошти. Держава сказала, що комунальні послуги тепер лягають на місцеві бюджети. На жаль, протягом року з міського бюджету жодної копійки не надійшло.

З урахуванням обставин, які я вже озвучив, далі ми не зможемо утримувати лікарню. Хвилюючись про те, як обслуговуватимуться міські жителі і жителі Вітовщини, за рахунок чого отримуватимуть зарплатню лікарі було прийнято доволі непросте, але у той же час викликане часом рішення про передачу лікарні у власність міста»,— наголосив Олександр Демчук.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко зазначила, що на сьогодні питання Вітовської районної лікарні однаково має хвилювати і представників міста, і представників району та області. Недостатність фінансування установи може викликати проблеми з опаленням закладу.

«Так. Ви знаєте, що жодної копійки протягом року від міста не надходило. Фактично обслуговування міського населення здійснювалося за рахунок районного фінансування. І всіх це влаштовувало. До останнього часу. Тепер міська влада має терміново віднайти необхідну суму для сплати комунальних платежів Вітовською районною лікарнею. Мова йде про соціальний спокій та стабільність у районі – це перше, по-друге про здоров`я і надання якісних медичних послуг як вітовчанам, так і мешканцям корабельного району, тобто жителям міста. Я наполегливо рекомендую колегам по депутатському корпусу Миколаївської міської ради найближчим часом детально опрацювати дане питання і винести його на розгляд сесії 13-го липня поточного року. Я веду мову про передачу Вітовської ЦРЛ у комунальну власність міста. І сподіваюсь на розуміння», — резюмувала зустріч голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко.

В результаті тривалих перемовин за участі голови Миколаївської обласної ради компромісне рішення було знайдено. Всі сторони погодились закріпити вимоги один до одного документально. Питання передачі Вітовської районної лікарні у комунальну власність міста залишається на особистому контролі Вікторії Москаленко як депутата обласної ради на своєму окрузі, а також очільника представницького органу влади регіону, — повідомляє облрада.

Нагадаємо, ми писали: «Дай Бог, чтоб город взял»: Витовскую ЦРБ планируют передать в коммунальную собственность г. Николаева (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button