Общество

Громадянина Грузії, що обікрав жінку біля супермаркету в Корабельному районі, взяли під варту

Слідчим суддею Корабельного районного суду міста Миколаєва Тетяною Головіною 29.06.2017 р. обрано запобіжний захід до мешканця м. Києва, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, — що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років).

Відповідно до матеріалів клопотання встановлено, що 17.06.2017 року за попередньою змовою з невстановленою особою, керуючись злочинним умислом, направленим на заволодіння чужим майном, перебуваючи на парковці, розташованій біля гіпермаркету «Епіцентр» по пр. Богоявленському, 234-В в місті Миколаєві, відкрито заволодів майном, що належало потерпілій, а саме сумкою жіночою (вартістю 600 грн), жіночим гаманцем (вартістю 300 грн), грошовими коштами у сумі 18 000 грн.

Прокурор в судовому засіданні вважав, що є підстави для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки наявні ризики, передбачені пунктами 1, 2, 3, 5 частини 1 статті 177 КПК України, а саме: місця проживання в м.Миколаєві та Миколаївській області підозрюваний не має, фактично мешкає без законної реєстрації з 2015 року у м. Києві (з його слів, у двоюрідного брата).

Проте сам підозрюваний та його захисник проти задоволення вимог клопотання заперечували з мотивів відсутності намірів переховуватись від органів досудового розслідування та просили забезпечити запобіжний захід відносно підозрюваного заставою.

Про це повідомили у прес-службі Корабельного районного суду м. Миколаєва.

[do_widget id=text-16]

 

Порахувавши, що надані прокурором докази в обгрунтування клопотання доводять обставини, які свідчать про недостатність застосування до підозрюванного більш м’яких запобіжних заходів для запобігання встановленим судом ризикам, клопотання слідчого судом задоволено. Відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою сроком до 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 101040 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button