Общество

На пивзаводі в Корабельному районі відпрацювали дії під час витоку аміака

29 червня на території Миколаївського відділення ПАТ «Сан ІнБев Україна» відбулись гарнізонні тактико-спеціальні навчання з особовим складом Миколаївського міського гарнізону оперативно-рятувальної служби. Даний об’єкт було обрано через те, що на підприємстві по виготовленню пива передбачене аміачне холодильне устаткування для холодопостачання процесу виробництва та його зберігання.

Метою навчать є удосконалення навичок в оцінці пожежної обстановки об’єкту, проведення розрахунків необхідної кількості сил та засобів при ліквідації пожежі, управління силами та засобами при гасінні за наявності небезпечних хімічних речовин.

За тактичним задумом, внаслідок пошкодження трубопроводу (розрив фланця) відбувся витік аміаку. Обслуговуючому персоналу, не вдалось вчасно зупинити насосне обладнання і аміак витік в приміщення. Через те, що поруч проводились ремонтні роботи від іскор працюючого електрообладнання стався вибух пароповітряної суміші. Пошкоджено технологічне устаткування, відбувся великий витік аміаку із системи. Почалось горіння мастила, електроустаткування, інших горючих матеріалів, а також парів аміаку. В цілому з розгерметизованого устаткування в приміщенні компресорної й назовні під конденсаторами, вийшло до 5 тонн аміаку.

Підрозділами оперативно-рятувальної служби, які прибули на місце по підвищеному номеру виклику, проведено розвідку та порятунок постраждалих. Створено оперативний штаб на пожежі, проведено розрахунок сил та засобів, які необхідно залучити для її ліквідації.

Загалом від Головного управління ДСНС України у Миколаївській області в навчаннях взяли участь 60 чоловік особового складу та залучено 14 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

Такі заходи проводяться планово, щоб підтримувати професійну підготовку та боєготовність особового складу. Дуже важлива взаємодія пожежно-рятувальних підрозділів з адміністрацією об’єкту, адже існують певні особливості пожежогасіння. Загалом особовий склад гарнізону з поставленою задачею впорався на оцінку «добре».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button