Общество

"Та дух свободи набирати в груди". В Корабельному районі креативно зустрічали День Конституції України

Я — українець. І моє це право —
Любити землю горду й величаву,
Та дух свободи набирати в груди.
Я — українець. Був ним, є, і буду!

28 червня наша країна відзначила День Конституції. Двадцять один рік тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.

Святкування Дня Конституції України цього року – найбільш актуально, це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу.

Конституція України – це найголовніший державний документ, який захищає права і свободи всіх громадян нашої єдиної країни, незалежно від того, в якому регіоні ми живемо і якою мовою розмовляємо.

Працівники відділу довідкових та інформаційних послуг дитячої бібліотеки-філії № 8 (пр. Корабелів, 12) з нагоди Дня Конституції України влаштували інтерактивне спілкування з перехожими «По ньому ми живем із Вами — це основний закон держави!», під час якого розповіли про історію української Конституції.

Яскрава книжкова виставка-перегляд «Оберіг нашої державності» демонструвала нові матеріали з даної теми.

Діти та дорослі активно відповідали на питання вікторини, дізнавались про багато цікавих фактів з новітньої історії нашої держави та отримали солодкі відзнаки з поетичними побажаннями.

Любов до своєї країни — це не лише емоційні слова, вишиванки чи стяги, це і знання історії та побуту, знання великих подій та постатей. Це розуміння патріотизму та гордості, це знання найменших деталей, що і засвідчують велич нашої держави.

Мине час, але ми сподіваємось, що виростуть наші юні читачі-громадяни і збережуть у серці любов та повагу до нашої держави.

За матеріалами бібліотекаря I категорії відділу довідкових
та інформаційних послуг Гавриш Надії Володимирівни

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Я себя не считаю свободным в етой стране. Если мне пахать нужно как раб чтоб выжить с такими условиями проживания, до пенсии вообще помечтать нужно. Свободен от чего? Ето больше на пердеж свободы смахивает.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button