Общество

Літо – ідеальний час, щоб побалувати себе цікавою книгою: для дітей Корабельного стартували "Змагання у Книжковій країні"

Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі. Щорічно  бібліотека для дітей №8 (пр. Корабелів, 12), яка обслуговує дитяче населення, розробляє і реалізовує Програму літніх читань.

Літні читання допомагають дітворі дізнатись про цікаві книги, про новинки літератури, надають змогу брати участь у різних заходах, які проходять у бібліотеці під час літніх канікул, у  творчих конкурсах, Інтернет-спілкуваннях, а також дітвора проводить свій вільний час з користю, адже  бібліотека для дітей — це дитяча  територія, в якій завжди цікаво і ніколи нудьгувати…

Спекотне літечко – ідеальний час, щоб побалувати  себе цікавою книгою…  У Бібліотеці для дітей №8 стартувала програма літнього читання – 2017 «Літні змагання у Книжковій країні».

Кожного літа бібліотека запрошує читачів до участі у Програмі літніх читань. В цьому році змагаються читачі бібліотеки – учні 1-х – 4-х класів шкіл Корабельного району.

Презентації програми проходили на другому тижні червня у відділі книгообміну та сімейного читання для читачів бібліотеки та літніх таборів МЗОШ №1, 48, 43, 54, 33, 29, 49, 47 та для  дітей табору Корабельного Дитячого центру. За звання кращого читача Літнього читання — 2017  змагаються всі  читачі бібліотеки, які стали учасниками програми.

Діти познайомились із новим «мешканцем» бібліотеки – хлопчиком Піношкою, який став головним героєм програми літнього читання – 2017 та книгою Карла Коллоді «Піноккіо». Це одна з найдобріших і повчальних казок, книга завоювала любов дітей і дорослих своєю щирістю, навчила добру і чесності, допомогла багатьом долати власні страхи і розповіла про те, що найзаповітніші мрії збуваються.

У Книжковій країні можуть статися найчарівніші, фантастичні речі, і всі вони починаються з бажання читати.

Читачі познайомились з «Умовами програми  літнього читання»: того, хто погодиться стати учасником програми літнього читання, чекають літературні відкриття, несподівані сюрпризи і винагорода за докладені зусилля й читацьку працю.

 

Розігруються три місця: для того, щоб зайняти третє місце, потрібно прочитати шість книг, друге – дев’ять книг, і перше – дванадцять книг. Переможцями стануть ті читачі відділу книгообміну та сімейного читання нашої бібліотеки, які  першими прочитають  названу кількість книг…

Учасники-фіналісти повинні будуть уміти розповісти про прочитані книги і відповідати на запитання бібліотекарів про ту чи іншу прочитану книгу (хто є автором книги, чим сподобалась книга, за який час була прочитана книга та інші, зараховуються лише товсті книги).

Також відбулась презентація книжкової виставки-інсталяції «По книжкових стежках країни», на якій були представлені книги, які треба прочитати влітку за шкільною програмою. Та які б «секретні» маршрути літніх книжкових пригод не прокладали бібліотекарі, ще жодного разу літні читання не обійшлися без такого атрибуту, як рекомендаційні списки літератури «Що читати влітку». Списки рекомендованої літератури для літнього читання, які створені у вигляді героїв книги Карла Коллоді «Піноккіо»: для учнів 2-х, 3-х та 4-х класів – кота «Фігаро», цвіркуна «Джиміні» та «Синьої феї.

Учасники отримають паперові статуетки від нашого головного героя Літнього читання – 2017 – «Піношки», переможці будуть нагороджені дипломами та отримають цікаві книги.

На фінальному святі нагородження, яке буде проходити  у середині вересня, для всіх учасників програми літнього читання буде підготовлена концертна програма, в якій кожен із читачів може теж взяти участь.

Стати переможцем програми літнього читання – 2017 «Літні змагання у Книжковій країні» можна завжди, якщо тільки захотіти, а для цього треба читати влітку книжки у бібліотеці для дітей №8!

Бажаємо всім читачам бібліотеки  гарного літнього відпочинку та успіхів у програмі літнього читання – 2017!

Канікули, канікули, весела пора,
Їм так радіє уся дітвора,
Літо, літо, літо,
Довго з нами будь.
Літом в книгу зазирнути не забудь!

Лілія Полковниченко, провідний бібліотекар
бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button