ОбществоПроисшествия

За 2 крадіжки з "Таврії В" Корабельний райсуд присудив А.М. Мельнику 2 роки позбавлення волі, але встановив йому іспитовий срок

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням Мельника А.М. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185, ч.2 ст.15, ч.2 ст.185 КК України, а саме – таємного викрадення чужого майна (крадіжки), вчиненого повторно.

В ході судового розгляду було встановлено, що 24.02.2017 року близько 19 год. 00 хв. обвинувачений перебуваючи у торгівельному залі супермаркету ТЦ “Таврія В”, керуючись раптово виниклим корисливим умислом, вирішив здійснити крадіжку чужого майна, шляхом вільного доступу повторно таємно викрав майно, належне ПП “Таврія Плюс”, а саме: гель для прання в кількості 2 шт., а також 4 скляних банки кави різних виробників, спричинивши матеріальну шкоду на загальну суму 967 грн. 45 коп. З викраденим майном з місця вчинення злочину зник, розпорядившись ним на власний розсуд.

Крім того, 25 лютого 2017 року близько 19 год. 00 хв., перебуваючи у ТЦ “Таврія В”, обвинувачений керуючись раптово виниклим корисливим умислом, почав повторно таємно викрадати майно, загальною вартістю 1196 грн. 32 коп. Продовжуючи реалізацію свого корисливого умислу, пройшов разом з візком, в якому знаходилися приготовлені ним для викрадення товари, повз каси до камер зберігання речей, де почав викладати вказані товари до пакету, однак, довести свій злочинний умисел до кінця не зміг, так як був затриманий співробітниками служби охорони вказаного супермаркету при спробі покинути приміщення з неоплаченим товаром.

В судовому засіданні обвинувачений свою винну у вчинені крадіжок визнав повністю, щиро покаявся та показав, що дійсно вчинив таємні викрадення чужого майна, однак вдруге при вчинені крадіжки товару, винести його за межі магазину не зміг, оскільки на виході був затриманий співробітниками служби охорони ТЦ “Таврія В”.

З урахуванням фактичних обставин справи, даних про особу обвинуваченого, суд приходить до висновку про необхідність призначення Мельнику А.М. покарання у виді позбавлення волі. В той же час суд переконаний, що досягти мети виправлення останнього можливо і без ізоляції його від суспільства.

Вироком Корабельного районного суду від 02 червня 2017 року обвинувачений визнаний винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, і йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки. На підставі 75 КК України призначено звільнити його від відбування покарання з встановленням іспитового сроку на 1 рік та покласти на нього, на підставі 76 КК України, обов’язки: періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації.

[do_widget id=text-16]

 

На даний час вирок не вступив в законну силу — протягом 30 днів з моменту його оголошення учасники вправі оскаржити вирок в Апеляційному суді Миколаївської області, — повідомила прес-служба Корабельного райсуду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Какой гуманный суд! Че там романчуком? Почему до сих пор, этот упырь на свободе? Гнида, отнимал у людей заплаты, брал хабари, распродал имущество завода, заплатил подлец 5,5 лямов!!! И свободен, мразь? Суд, ауууу....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button