Общество

Причина займання - підпал. Рятувальники гасили вогонь площею понад 2 га у Балабанівському та Лиманівському лісах

16 травня на території Миколаївської області двічі виникали пожежі хвойної підстилки та сухої трави на території Балабанівського лісового урочища та в урочищі «Лимани».

О 17:06 на пункт зв’язку 5 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надійшло повідомлення про пожежу хвойної підстилки на території Балабанівського лісового урочища.

До місця виклику виїхав черговий караул у складі 2 пожежно-рятувальних відділень та водовоз АПВ-7. Професійними діями рятувальників недопущено розповсюдження вогню та о 18:20 ліквідовано пожежу на площі 300 кв. м.

 

Ще один випадок займання в лісах трапився в урочищі «Лимани» Вітовського району о 18:08.

На місці пожежі працювали 2 пожежні автомобілі та водовоз АПВ-7 від 5 ДПРЧ та 1 пожежний авто від місцевої пожежної команди «Галицинове», всього 4 одиниці техніки та 11 чоловік особового складу.

Вогнеборці ліквідували пожежу о 19:57 на площі 2000 кв. м. Завдяки злагодженим діям вдалося не допустити перекидання вогню на дерев’яні насадження, тим самим було врятовано природний фонд.

Причиною займання в обох випадках став підпал.

[do_widget id=text-16]

 

Рятувальники Миколаївщини звертаються до всіх мешканців та гостей нашого краю! У зв’язку з погодними умовами ризик виникнення пожеж збільшується! Не нехтуйте правилами пожежної безпеки! Не провокуйте виникнення пожеж в природних екосистемах. Бережіть себе та своє життя! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button