ПроисшествияЭкономика

Головного інженера Миколаївоблтеплоенерго звинувачують у розтраті бюджетних коштів: понад півмільйона грн "зписано" незаконно

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного інженера обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», який розтратив понад півмільйона гривень бюджетних коштів.

У ході розслідування встановлено, що з травня по жовтень 2015 року посадовець, зловживаючи службовим становищем, із залучанням приватної компанії вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт з демонтажу, монтажу, встановлення та налагодження 138 приладів обліку теплової енергії в житлових будинках міста Миколаєва, в результаті чого безпідставно розтрачено  бюджетні кошти у розмірі понад 500 тисяч гривень.

[do_widget id=text-16]

 

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів, посадовцю повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах, та складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

9 червня 2017 року обвинувальний акт скеровано до Інгульського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті, — повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області

За вчинені злочини посадовій особі загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button