Общество

14 червня - Всесвітній день донора крові. Миколаївців закликають ставати донорами

Щороку 14 червня країни всього світу відзначають Всесвітній день донора крові. Ця подія є приводом для залучення уваги громадськості до питання про потреби людства в безпечної крові та продуктах крові і висловлення подяки донорам крові за те, що вони, здаючи кров, допомагають рятувати життя людей.Переливання крові — невід’ємний компонент надання невідкладної медичної допомоги. В умовах надзвичайних ситуацій потреба в переливанні крові зростає, а її виконання стає більш складним. Для формування достатніх запасів донорської крові на випадок надзвичайних ситуацій необхідні добре організовані служби крові.

Це завдання може бути виконано тільки шляхом залучення всього населення і забезпечення наявності популяції донорів, готових добровільно і на безоплатній основі здавати кров протягом всього року. Чим ви можете допомогти? Здавайте кров. Здавайте її зараз. Здавайте її часто. Донорська кров — це цінний ресурс як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги. Завдяки їй пацієнти з небезпечними для життя патологіями можуть жити довше і мати більш високу якість життя. Донорська кров також може бути необхідна при складних медичних і хірургічних процедурах. Переливання крові має життєво важливе значення при лікуванні поранених в умовах надзвичайних ситуацій будь-якого типу (природні катастрофи, аварії, збройні конфлікти і т.д.) і грає найважливішу роль при наданні акушерської та перинатальної допомоги.Служба крові, що забезпечує доступ пацієнтів до безпечної донорської крові та продуктів крові в достатньому обсязі, є однією з основних складових ефективної системи охорони здоров’я. Забезпечення достатніх запасів безпечної донорської крові вимагає створення координованої на національному рівні служби переливання крові, що діє на основі добровільного і безоплатного донорства.

Цілодобово на Миколаївській обласній станції переливання крові працює підрозділ видачі компонентів і препаратів крові. Нерідко мчать по місту в будь-який час доби машини «швидкої допомоги», щоб врятувати чергову життя в пологовому будинку, травматологічному, хірургічному відділеннях або в дитячій лікарні.Колектив Миколаївської обласної станції переливання крові заздалегідь дякує всім, хто є або хоче стати донором. Велике спасибі за ваше добре серце, за чуйність! Ви даруєте і продовжуєте життя хворим. Ви віддаєте їм свою кров, не дивлячись на свої проблеми і турботи.

У 2016 році понад 13 тисяч осіб здали свою кров і надали допомогу хворим людям, а в поточному році вже більше 3 тисяч чоловік, повідомили в облздраві.

При зверненні вперше на ОСПК оформляється карта донора, заповнюється анкета, проводиться медогляд лікарями — фахівцями. Сама кроводача займає всього 5-10 хвилин.

Всіх бажаючих проявити милосердя і добровільно стати донором просимо звертатися до Обласної станції переливання крові за адресою: м.Миколаїв, провулок Радіо, 2, з 8.00 до 13.00 год. щодня, крім вихідних та святкових днів. При собі мати паспорт з пропискою. Телефон для довідок: 46-13-22.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button