Общество

10 крадіжок - 5 років позбавлення волі. У Корабельному районному суді винесено вирок Віталію Турівному

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебувало кримінальне провадження за обвинуваченням Турівного Віталія Валерійовича у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, а саме – таємного викрадення чужого майна (крадіжки), вчиненого повторно.

В ході судового розгляду було встановлено, що 9 серпня 2016 року у невстановлений час Турівний В.В. вирішив вчинити крадіжку з будинку, керуючись раптово виниклим корисливим умислом, переліз через паркан домоволодіння, та проник до будинку у вікно, шляхом зняття віконної рами, звідки таємно викрав будівельний фен “BOSH”, електричний лобзик “Експерт”, перфоратор “Макіта” та зварювальний апарат “КАЙСЕР”.

З викраденим майном з місця вчинення злочину зник, розпорядившись ним на власний розсуд, чим спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 7 500 гривень.

Крім того, 16 серпня 2016 року у невстановлений час обвинувачений, проходячи біля будинку, вирішив знову вчинити крадіжку із вказаного будинку. Діючи повторно злочинець переліз через паркан і опинившись на території домоволодіння, шляхом зняття віконної рами проник до будинку, звідки таємно викрав ноутбук “ASUS A53B” вартістю 4000 гривень. З викраденим майном з місця злочину зник, спричинивши потерпілій матеріальну шкоду.

Обвинувачений скоїв ще вісім крадіжок 19.08.2016 року, 24.08.2016 року, 05.09.2016 року, 14.09.2016 року, 20.09.2016 року, 26.09.2016 року, 29.09.2016 року, 03.10.2016 року, по своїй вже відпрацьованій схемі, шляхом проникнення на територію домоволодіння через паркан, та знявши віконну раму до будинку, чим завдав значної шкоди десяти потерпілим.

В судовому засідання Турівний В.В. свою вину по всім епізодам вчинених крадіжок визнав повністю, щиро покаявся та показав, що дійсно вчинив таємні викрадення чужого майна, частину викраденого продав або заклав до ломбарду, а частину подарував знайомій.

Обвинувачений раніше вже неодноразово судимий, в тому числі за вчинення аналогічних злочинів.

Вироком Корабельного районного суду від 22 травня 2017 року обвинувачений визнаний винуватим у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, і йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

Про це повідомили в Корабельному районному суді м. Миколаєва.

На даний час вирок ще не вступив в законну силу (протягом 30 днів з моменту оголошення вироку учасники вправі його оскаржити до Апеляційного суду Миколаївської області).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button