Экономика

Робота з підготовки до концесії портів кипить, - Наглядова рада Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства

22 травня 2017 року відбулось засідання Наглядової ради Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO».

У засіданні зазначеної Наглядової ради взяли участь: Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, заст. Міністра інфраструктури Надія Казначеєва, в.о. голови ДП «Адміністрації морських портів України» Вецкаганс Райвіс, президент і головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund в Україні Ярослава Джонсон, керівник Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» Юрій Гусєв, керівник ДП «СК «Ольвія» Руслан Олейник, а також керівництво ДП «Морський торговельнийпорт «Чорноморськ», представники Світового банку, ЄБРР, ГО «Легкий Бізнес» та проектного офісу «SP³ILNO».

Серед ключових завдань Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP3ILNO» – підготовка пілотних проектів концесії:

— Державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія»,

— Державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт»,

— Цілісного майнового комплексу залізнично-паромного комплексу державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

«Ольвия»: привлекательность — в универсальности.
О концессии в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов

Під час заходу було підведено проміжні підсумки роботи Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO», а саме було повідомлено про завершення роботи з міжнародними організаціями щодо підготовки пре-ТЕО пілотних проектів концесії. Наразі, проводиться інформування потенційних інвесторів за результатами розроблених пре-ТЕО та щодо стану реалізації проектів.

Представники Проектного офісу приймають активну участь в Міжвідомчій робочій групі з питань реформування концесійного законодавства при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, яка працює над новою редакцією Закону України «Про концесії».

Розпочато роботу над підготовкою концептуальних записок щодо реалізації пілотних проектів. Відповідно до пункту 7 Порядку проведення аналізу ефективності здійснення державно-приватного партнерства, яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2011 №384, концептуальна записка є частиною пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства, підготовка якої здійснюється центральними органами виконавчої влади у разі коли такі органи виступають ініціаторами підготовки пропозиції.

Наразі Проектним офісом з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» ведеться робота щодо розробки ТЕО пілотних  проектів концесії, — повідомляється на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.

Нагадаємо, ми писали: «У нас немає як таких меж». ЄБРР вкладає кошти в кілька проектів в Україні, серед яких і підготовка до концесії ДП «СК «Ольвія»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button