Общество

Трудове та сексуальне рабство – реальність XXІ століття. Перевіряй пропозиції, перш ніж довірити життя

Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі. Торгівля людьми дає мільйонні прибутки і поступово витісняє торгівлю зброєю та наркотиками. Особливо ця тема стосується жінок та дітей. Отже, для когось це – “великий бізнес”, а для когось – це крах надій і сподівань на краще майбутнє.

Торгівля людьми в Україні з’явилася як наслідок зростання безробіття, зменшення асигнувань на програми соціального захисту, зубожіння населення. Низький рівень доходів штовхає громадян України на пошуки роботи за кордоном навіть без знання мови і правових знань, без кваліфікації, на нелегальних умовах, що водночас зумовлює їх перехід до груп ризику.

Торгівля людьми становить значну суспільну небезпеку. Негативний вплив на суспільство цього явища полягає у зруйнуванні суспільної моралі, формуванні моральної деградації та відчуженості особистості, втрати родинних зв’язків, небезпечному «звиканні» громадської свідомості до негативного явища, поширенні депресивних синдромів та суіцидальних тенденцій, зростанні агресивності та жорстокості, поширенні венеричних захворювань, СНІДу. В останні роки спостерігається поширення такого явища, як торгівля дітьми, з метою їх використання для примусової праці, жебракування, сексуальної експлуатації, поширення наркотиків та інших форм злочинної діяльності.

За неофіційними даними, майже 4 млн. громадян України працюють за кордоном нелегально, більшість з яких виїжджає за туристичними чи приватними візами, працює без необхідних документів, що негативно впливає на їх правовий захист і стає причиною потрапляння у сферу інтересів торговців людьми.

Тому завданням загальнодержавного значення є боротьба з цим явищем, захист українських громадян за кордоном. Ефективно протидіяти зазначеному явищу можна лише при використанні системного підходу, за умов координованої діяльності всіх зацікавлених сторін – державних установ, недержавних організацій, органів соціального захисту, правових, законодавчих та міграційних.

Дані опитування також свідчать про те, що 8% українців, тобто три мільйони осіб, планують знайти роботу за кордоном у найближчому майбутньому. Чоловіків серед них приблизно вдвічі більше, ніж жінок. 34% опитаних не мають нічого проти працевлаштування за кордоном, але ще предметно не думали про це. Одночасно відсоток українців, які не розглядають можливості поїхати на заробітки за кордон, скоротився з 55% за даними 2011 р. до 44% сьогодні.

Що стосується основних країн призначення трудової міграції, привабливість Росії скоротилася в останні роки: якщо у 2011 році її розглядали 18% охочих працювати за кордоном, то тепер таких 12%. Водночас, привабливість Польщі зросла з 7% 2006 року, коли було здійснено перше аналогічне дослідження, до 30% сьогодні. Лідерство в рейтингу привабливості з Польщею поділяє Німеччина, на третьому місці – Італія, де хочуть працювати 19% потенційних трудових мігрантів з України; за ними йдуть США (15%), Велика Британія та Росія (12%), Канада і Чехія (11%).

Будьте обережні, поважайте себе!

Якщо Ви або Ваші знайомі потрапили до схожої ситуації або стали свідками, не залишайтесь байдужими, подбайте про свої права та безпеку, терміново телефонуйте:

Національна «гаряча лінія» з питань запобігання торгівлі людьми 0 800 500 225

Також Ви можете звернутись до районного відділу поліції 40-20-02

У відділ у справах сім’ї, молоді, культури та спорту Корабельної адміністрації 60-02-93

До Миколаївської місцевої прокуратури №2 Миколаївської області на «гарячу лінію» 60-03-13

Адміністрація Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Власть паникует от того что рабы бегут за границу. С нынешней зарплатой в Украине простой рабочий уже раб, денег хватает на проживание и коммунальные, и ехать ни куда не нужно.

  2. Ох ох как наше правительство волнуется за народ !!!Плохо ночью спят так переживают.Смешно читать .Да наша власть только и стремится к тому чтобы половина украинцев подохла с голоду а остальных в рабство или в ЛуганДон на пушечное мясо!!!!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button