КультураОбщество

Учасники Другої Світової війни завітали до Дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району

День Перемоги – це день пам’яті, радості, день, коли ми ще раз починаємо цінувати мир та спокій. Саме з такими емоціями та почуттями розпочався 6 травня мітинг у Корабельному районі, присвячений великій даті, яку ми не зможемо забути ніколи.

Щирі посмішки, теплі слова та привітання подарували учасникам мітингу маленькі учасники театрального колективу «Бенефіс» (кер. — Ольга  Паніна) Дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району. Вони, як справжні артисти, без сорому перед такою поважною публікою, дякували ветеранам за своє щасливе дитинство і попросили дорослих: » Хай буде мир й замовкнуть всі гармати!»

Відразу після мітингу розпочався концерт, в якому прийняли участь юні таланти ДЦ, даруючи радість свята мешканцям та гостям Корабельного району. Не можна забути очі дітей, наповненні розумінням та щирою радістю  під час виступів перед глядачами. Свою творчість миколаївцям подарували  вихованці ансамблю баяністів (кер. — Наталя Підрушняк), а також вокалісти «Народного художнього колективу»  вокального об’єднання «Відлуння» (кер. — Антоніна та Адріана Шевченко).

 

Але вихованцям Дитячого Центру здалося замало спілкування з ветеранами на районному святі, яке відбулось 6 травня, і вони запросили ветеранів на зустріч в Дитячий Центр.

11 травня завітали до гуртківців ДЦ бажанні гості: член президії ради ветеранів, учасник Другої Світової війни, ветеран праці Белошапкін Олександр Клавдієвич та заступник голови ради ветеранів війни Корабельного району, учасник Другої Світової війни, ветеран праці Іванченко Анна Миколаївна з задоволенням відповідали на запитання прес-конференції, яку їм влаштували допитливі діти Дитячого Центру, щоб якомога більше дізнатися про ті грізні роки, про радість Перемоги та їх не просте життя.

 

Белошапкін Олександр Клавдієвич читав дітям свої  вірші і подарував дітям закладу на пам’ять чудові збірки власних творів. Але й молоде покоління не уступало талантами досвідченому поету: Такуя Нікогосян, вихованка гуртка «Літературна творчість» (кер. — Ніна Паламарчук) запропонувала на розсуд Олександра Клавдієвича  свої власні вірші, які присвячені тим страшним подіям, що проходять на сході нашої рідної країни.

Діти із захватом задавали питання, цікавилися історією Другої світової війни, із сумом переживали розповіді ветеранів. І звісно ж, знову  свій талант діти дарували ветеранам: лунали привітання маленьких театралів, гучно вигравав  ансамбль баяністів, лірично звучали пісні під гітару, а маленькі майстри декоративної творчості подарували шановним ветеранам на довгу пам’ять про зустріч букети з чудових декоративних та живих  квітів.

Мабуть, жодне свято не має під собою такого великого патріотичного впливу на підростаюче покоління, як День Перемоги.

Для молоді подвиг військового покоління – це абсолютний еталон служіння ідеалам свободи, справедливості та добра. Це суміш печалі і радості, пов’язаних зі спогадами буремних років війни, з весною, народженням та розквітом нового життя.

З кожним роком рідшають ряди ветеранів тієї страшної війни, але залишається світла пам’ять про них — та, яку ми пронесемо через усе своє життя, передаючи її з покоління в покоління.

Тож: «Хай буде мир…» — хочеться побажати всім сім’ям, всім людям, всьому світу! І мрія дітей про мир та щастя зовсім скоро стане можливою!

За матеріалами Марії Михайлової,
культорганізатора ДЦ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button