Общество

"Не стерти пам'яті рокам!" - історична "мандрівка" для читачів дитячої бібліотеки в Корабельному районі

Наш святий обов’язок — зберегти пам’ять про тих, хто боровся з ворогом у часи Другої світової війни, чиє життя обірвалось на шляху до Великої Перемоги!

У бібліотеці для дітей № 8 (пр. Корабелів, 12) відбулася історична мандрівка пам’яті «Не стерти пам’яті рокам!»

Організатор заходу Лілія Полковниченко підготувала цікаву інформацію, познайомивши маленьких читачів, учнів 2-А класу Миколаївської школи № 1 (вчитель — Радул Ольга Вікторівна), з історичними подіями, що відбувались у роки війни на теріторії нашого краю, про визволення міста Миколаєва та Корабельного району, про подвиг героїв-ольшанців та про вшанування їх пам’яті мешканцями району, а токож — з унікальними кадрами про визволення міста Миколаєва, які були зняті 73 роки тому, у 1944 році…

Крім того, була підготовлена книжкова виставка «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», на якій зібрані книги (художні та публіцистичні твори), що розповідають про події та героїв війни.

Коли побачиш в полі
Червону квітку — символ волі,
Згадай синів безстрашних України,
Що полягли на землях Батьківщини!

Вони себе не вберегли,
Але край рідний захистили,
У полі маки зацвіли,
Там, де герої ці спочили.

Твоє життя безхмарне нині,
За це їм дякуй, пам’ятай:
Герої захистили Україну
Колись і зараз твій боронять край!

 

Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано а Україні на заходах, приурочених річниці завершення Другої світової війни, у 2014 році.

Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України, автором символу є харковський дизайнер Сергій Мішакін.

У 2015 році Марина Порошенко оголосила акцію «Маки пам’яті», яка проводиться під гаслом «Пам»ятаємо. Перемагаємо.» Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими, вона робить сильнішими українських солдат, які зараз захищають незалежність на сході країни.

До акції «Маки пам’яті» приєднались і учні 2-го «А» класу, взявши участь у Майстер-класі, який став другою частиною історичної мандрівки пам’яті.

Старанно зроблені квіточки потраплять до Морських піхотинців Миколаєва, які передасть їм волонтер Юлія. Вона завітала на Майстер-клас, допомагала дітям робити «Маки пам’яті» і розповіла про те, в яких жахливих умовах живуть діти на Донбасі, та про свою волонтерську допомогу і дітям, і військовим.

А на завершенні заходу діти, віддаючи свою квіточку, побажали всім українським воїнам здоров’я, миру та обов’язково повертатись живими…

Низький Вам уклін, герої війни.
За сльози, що Вами утерті,
За те, що Ви нас закривали собою
І світ рятували від смерті,

За хліб запашний і за ранкі казкові,
За райдуги, посмішки неньки,
За те, що малеча всміхатися буде,
За зорі вночі і пісні колискові
Уклін до землі всім низенький.

За те, що Вам волю вдалось повернути,
За світле майбутнє, що Вами здобуте —
Ніхто не забутий! 
Ніщо не забуте!

За матеріалами Лілії Полковниченко,
провідного бібліотекаря Бібліотеки №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button