Культура

Не кожна область може таким похвалитися: "Миколаївські зорі" запалилися у Всеукраїнській фестивальній галактиці

Рух танцю — це мова, яка зрозуміла усім, в якіх куточках Землі ми би не знаходилися. Не промовляючи ані слова, за допомогою танцю ми можемо передати всьому світу свої відчуття любові, щастя, туги, розчарування, надії, віри, свої сподівання та мрії…

Талановиті учасники І Всеукраїнського фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі», який два конкурсні дні (29 – 30 квітня) тримав у напрузі учасників із шести областей України, довели свою любов до танцю всім присутнім. Глядацький зал іноді завмирав від постанови, яка чіпала найніжніші струни душі, іноді жваво сміявся від гумористичних номерів, іноді танці спонукали глядачів розмірковувати про важливі речі або згадувати минуле…

Неймовірне різнобарв’я хореографічних стилів, жанрів і технік, до 3000 юних та досвідчених любителів мистецтва танцю, відкриття у фестивальній галактиці нових зірочок, миті хвилювання та яскраві відчуття перемоги — усе це сторінки фестивалю, який 1 травня (у рамках святкування Міжнародного Дня танців) було завершено неймовірно яскравим Гала-концертом.

Дорога до участі у видовищному заході для хореографічних колективів була тернистою. Загалом у конкурсі взяли участь 100 ансамблів танцю з різних куточків України (найбільше гостей-учасників завітали з Херсонської області — понад 20 колективів; Миколаївщину представили 40 ансамблів).

 

«Своєю майстерністю та вміннями ділилися й учасники художньої самодіяльності міського палацу культури «Корабельний»: зразковий ансамбль танцю «Водограй» (керівник — Світлана Чебан) виступав у двох вікових категоріях у номінаціях «Естрадно-сучасна» та «Дитяча оригінальна» хореографія. На розсуд журі було представлено танцювальні композиції «Веснянка», «Молитва», «Пригоди» та «Бджілки». За результатами конкурсу молодша група колективу отримала диплом за участь, а старша група — диплом лауреата ІІІ ступеню та пам’ятні подарунки від організаторів свята танцю», — повідомив заступник директора ПК «Корабельний» Максим Коровай.

 

«Детям соревноваться с другими коллективами понравилось больше, чем просто выступать на концертах. У нас уже — миллион новых идей, будем готовиться к следующим конкурсам. Будем стараться и дальше радовать всех», — розповіла одна з керівників колективу «Водограй» Вероніка Яновська.

Отже, танцівникам з Корабельного поки ще не вдалося перемогти своїх конкурентів, але в них вже є плани на майбутне. А це майбутнє — не за горами. В 2019 році відбудеться наступний Всеукраїнський фестиваль «Миколаївські зорі», і дай Боже, як замріяла директор цього конкурсу Наталія Баштова, «щоб цей фестиваль став міжнародним».

На Гала-концерті досвідчені та поважні члени журі нагородили дипломами та грошовими сертифікатами багатьох керівників колективів, які, не шкодуючи свого часу та майстерності, як дитину, виношували та реалізовували свої ідеї та вивели свої колективи до перемоги, вивели їх у ланку кращих.

 

Багато в цей день було нагород. Серед інших, Грамотами від Миколаївського міського голови були відмічені:

Світлана Леоненко, член асамблеї науковців і митців, член Миколаївського обласного творчого осередку Національної хореографічної спілки України;

Лариса Попова та Наталія Бабаян, керівники ансамблю танцю «Перлинка» Миколаївської дитячої школи мистецтв № 2 (Корабельний район).

[do_widget id=text-16]

 

Наталія Баштова, директор фестивалю, заслужена артистка України, відзначила:

«Це були три дні дуже яскравого, «радужного» такого шоу, де кожен колектив мав змогу подивитися, на якому рівні сьогодні він знаходиться… Не кожна область може похвалитися тим, що у них проходить Всеукраїнський фестиваль. Дуже прекрасно, що і навчальні заклади Миколаєва представили тут свій інтерес… Більше 20-ти колективів представили у танці різні національності нашої України. У нас навіть закралась думка, що треба ще один фестиваль вводити, або номінації… Фестиваль набуває широкого масштабу, і я бажаю йому процвітання».

За матеріалами Наталії Турухіної

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button