Культура

Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі» запрошує Вас!

Управління культури Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи запрошує всіх на Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Миколаївські зорі», що проходитиме 29 квітня, 30 квітня, 1 травня 2017 року в Концерт-холі «Юність».

Проект існував з 1997 року, статус регіонального набув 2002. І ось 2017 рік ознаменований появою на Миколаївщині ще одного фестивалю-конкурсу всеукраїнського рівня.

Фестиваль-конкурс проводиться раз на два роки з метою збереження українських національних хореографічних традицій та традицій національних меншин України, пошуку юних талантів, розкриття їх творчого потенціалу, підтримки хореографічних аматорських колективів, талановитих хореографів та балетмейстерів-постановників.

До участі запрошуються дитячі, молодіжні та дорослі танцювальні колективи клубних та навчальних закладів, студій хореографічного мистецтва незалежно від відомчого підпорядкування та форм власності, спеціалізовані навчальні заклади культури та мистецтв України. Миколаївщину ж представлятимуть переможці обласного конкурсу хореографічного мистецтва «Перлина Прибужжя», який є відбірковим туром фестивалю-конкурсу «Миколаївські зорі», і у листопаді 20016 року визначив гідних представляти нашу область на всеукраїнському рівні у 2017.

У конкурсній програмі беруть участь понад 100 хореографічних колективів з Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Вінницької та інших областей України.

Виступи конкурсантів відбуватимуться у різних номінаціях та вікових категоріях. Оцінюватимуть конкурсні номери кращі фахівці хореографічного мистецтва України, голова журі — художній керівник та головний балетмейстер академічного ансамблю української музики, пісні та танцю «Чайка» Одеської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Саакянц, директор фестивалю — заслужена артистка України, директор МОЦНТ та КОР, лауреат обласної премії імені Миколи Аркаса Наталія Баштова.

Програма фестивалю:

29 квітня: 10.00 — урочисте відкриття; конкурсна програма естрадно-сучасного танцю та сценічно-бальної хореографії

30 квітня: 10.00 — конкурсна програма дитячої оригінальної хореографії, класичного та народно-сценічного танцю.

1 травня: 12.00 — Гала-концерт, до участі у якому запрошуються переможці фестивалю-конкурсу. Всі учасники будуть нагороджені дипломами фестивалю та пам’ятними сувенірами.

У фестивальній програмі також — майстер-класи від членів журі та колективів навчальних закладів культури і мистецтв України.

Ласкаво просимо на свято танцю, музики й гарного настрою!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button