Культура

"Океаночка" і "Водограй" з Корабельного - призери Відкритого міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю

18 квітня у міському Палаці творчості учнів та 19 квітня у міському Будинку учителя відбувся Відкритий міський конкурс героїко-патріотичної пісні і танцю.

Організаторами та засновниками конкурсу виступили: міська рада воїнів-інтернаціоналістів міста Миколаєва, управління з питань культури та охорони культурної спадщини, управління освіти, Міський методичний центр клубної роботи та Миколаївський міський палац культури і мистецтв.

Свою майстерність на конкурсі демонстрували аматорські вокальні та хореографічні колективи м. Миколаєва, учні загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації м. Миколаєва та інших міст України у жанрі вокалу та хореографії у п’яти вікових категоріях.

Поважне та компетентне журі, до складу якого увійшли відомі на Миколаївщині викладачі-хореографи та вокалісти, оцінювало виступи конкурсантів за певними критеріями по номінаціям.

У конкурсній програмі з вокального жанру журі звертало увагу на:

— виконавську майстерність та сценічну культуру;

— творчу  індивідуальність виконавця;

— рівень репертуару та аранжування, художній рівень;

— сценографію та виразність розкриття теми;

— якість музичного супроводу.

Оцінка конкурсної програми з хореографічного жанру здійснювалась за такими критеріями:

— художній рівень постановки;

— органічна єдність музичного твору, хореографії і костюму; назви твору і його змісту;

— відповідність змісту і лексики віковим особливостям виконавців;

— сценічна культура та виконавська майстерність.

Творчі колективи міського палацу культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан), які пройшли відбірковий етап та представляли свої таланти у ІІ турі, виступили вдало.

Так, народний вокальний ансамбль «Океаночка» (керівник Сергій Реутов) вразив журі піснею «Мамо, мамо, не плачте! («Пам’ятаймо!»)», яка присвячена подіям антитерористичної операції, що відбувається на Сході нашої країни. Розкривши тему вокального твору, колектив посів ІІ місце у своїй віковій категорії.

 

Зразковий ансамбль танцю «Водограй» (керівник Світлана Чебан) запропонував поважному журі патріотичну хореографічну композицію «Запали вогонь». Яскраві костюми, витончені рухи ансамблю, а наприкінці композиції — розгорнутий триметровий прапор України — все це та багато іншого дало змогу колективу посісти почесне третє місце серед інших танцювальних колективів ІІ вікової категорії.

Дирекція ММПК «Корабельний» вітає колективи художньої самодіяльності із призовими місцями, бажає подальших вдалих творчих злетів та нових вагомих перемог в ім’я нашої славної неньки України!

Максим Коровай, заступник директора
з культурно-масової діяльності  ММПК «Корабельний»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button