Общество

Щодо проведення Українського тижня імунізації - лікар з охорони дитинства та материнства Корабельного району

З 24.04.2017 р. по 30.04.2017 р. проводиться Український тиждень імунізації.

Інфекційні хвороби до цього часу є однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. Підвищення рівня інфекційної захворюваності пов’язане з негативними соціально-економічними змінами, міграцією населення, як внутрішнього так і зовнішнього, різноманітними економічними катаклізмами, а також появою нових нозологічних форм, таких як пташиний грип, пандемічний грип, спричинений вірусом Н1N1 Каліфорнія, тяжкий гострий распіраторний синдром, які потребують застосування засобів імунопрофілактики.

Щодо найпоширеніших інфекцій залишається ситуація напруженою на такі інфекційні хвороби, як дифтерія, вірусні гепатити, краснуха, кір, епідемічний паротит, гемофільна інфекція, кашлюк. Такі інфекції, як краснуха та вірусний гепатит В є причиною більшості уроджених аномалій та вад розвитку, що негативно позначається на здоров’ї дітей та дорослих.

[do_widget id=text-16]

 

Профілактика інфекційних хвороб шляхом імунізації дитячого та дорослого населення є найефективнішим заходом щодо епідемічного благополуччя в країні, та забезпечення  збереження здоров’я населення.

Боротьба з інфекціями, яким можна запобігти саме засобами імунопрофілактики, — одна з важливих проблем в Україні. Недопущення епідемічних ускладнень інфекційних хвороб — це ефективне та планомірне використання вакцин, це проведення профілактичних щеплень згідно календаря щеплень за наказом МОЗ України від 11.08.2014 р. № 551 для дітей.

Шановні батьки, проводьте щеплення своїм дітям, захистіть їх від загрозливих захворювань, таких як дифтерія, правець, епідемічний паротит, кашлюк, гемофільна інфекція, поліомієліт. Ці інфекції можуть привести до інвалідизації,  завдати болю та страждань, економічних збитків в сім’ї.

Заступник головного лікаря з охорони дитинства
та материнства КЗ «ЦПМСД №7» Долгова А.Г.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Инфекционное отделение в корабельном ЦРБ разгромлено и уничтожено. Вы че [censored] издеваетесь?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button