Общество

Корабельний райсуд призначив 1 рік тюрми "умовно" крадіям майна “Миколаївбудавто”

20 квітня Корабельним районним судом міста Миколаєва постановлений вирок за вчинення таємного викрадення чужого майна (крадіжки) за попередньою змовою групою осіб.

В ході судового розгляду встановлено, що 28.01.2017, близько 10:00, Литвинов П.В. за попередньою змовою із Кузьмичовим Ю.В., знаходячись на території ТОВ “Миколаївбудавто”, керуючись корисливим мотивом, скориставшись, що за їх діями ніхто не спостерігає, здійснили крадіжку майна. З викраденим майном з місця вчинення злочину втікли, чим заподіяли ТОВ “Миколаївбудавто”  матеріальну шкоду на загальну суму 1 450  грн.

Обвинувачені Литвинов П.В. та Кузьмичов Ю.В. свою вину  в інкримінованому злочині визнали повністю, у вчиненому розкаялися, — повідомляє прес-секретар Корабельного районного суду м. Миколаєва.

Дії обвинувачених судом кваліфіковані за частиною 2 статті 185 КК України, їм призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.  Проте враховуючи тяжкість злочину та особи винних, суд зробив висновок про можливість виправлення обвинувачених без ізоляції від суспільства та звільнив їх від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1  рік.

Представником потерпілого ТОВ “Миколаївбудавто” заявлено цивільний позов про стягнення з  Литвинова П.В. та Кузьмичова Ю.В. у рівних частках заподіяної матеріальної шкоди у сумі 35  850 грн.

Прийнявши до уваги вимоги Закону щодо проведення судового розгляду  виключно в межах висунутого обвинувачення, яке передбачає у тому числі обсяг викраденого майна, врахувавши, що майно, зазначене у позові ТОВ “Миколаївбудавто” на суму 35 850 грн. органом досудового розслідування не ставилось у провину обвинуваченим,  суд  відмовив у позові ТОВ “Миколаївбудавто”  за необгрунтованістю позовних вимог.

На даний час вирок не вступив в законну силу, і протягом 30 днів учасники вправі  його оскаржити до апеляційного суду Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button