Экономика

«У нас немає як таких меж". ЄБРР вкладає кошти в кілька проектів в Україні, серед яких і підготовка до концесії ДП «СК «Ольвія»

Перевалка сільськогосподарських вантажів є найбільш перспективним інвестиційним напрямком в секторі логістики на сьогоднішній день. Про це заявив старший банкір Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Марк Магалецький в коментарі сайту «Порти України».

«Зараз дуже великий інтерес до агрологістики. Це зерно, це масло. Великий інтерес, багато проектів в роботі — мабуть, це найдинамічніший напрям. По контейнерам зараз спостерігається надлишок потужностей, за генеральними вантажами — також деяка стагнація в плані вантажопотоків»,— зазначив Магалецький.

За словами банкіра, зараз в роботі кілька проектів у портовій галузі, які реалізуються за участю ЄБРР. У їх числі — будівництво зернового терміналу компанії «М. В. Карго» в морському порту «Южний» і підготовка до концесії Державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія».

«Ольвия»: привлекательность — в универсальности. О концессии
в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов

«Ще відпрацьовуємо ряд інших проектів, але поки що ми не готові озвучити їх назви та параметри. Сподіваюся, що ми найближчим часом вже їх озвучимо»,— сказав Магалецький.

Відповідаючи на питання, який обсяг фінансування ЄБРР може отримати портову галузь у 2017 році року, Магалецький зазначив, що це залежить від конкретного реалізованих проектів.

«У нас немає як таких меж — що в цьому році в портову галузь України ми можемо вкласти «ікс» мільйонів, а більше не можемо і менше не можемо. Нас спонукають проекти. Наприклад, хороший новий глибоководний термінал буде коштувати близько $ 100 млн, з них зазвичай фінансуються за рахунок позикових коштів 50-60%»,— розповів банкір.

Як повідомив раніше директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунера, банк в 2017 році рік має намір профінансувати кілька проектів в портовій галузі України.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов’язання щодо надання майже € 12 млрд в рамках 369 проектів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button