Общество

Адміністрація Корабельного району запрошує безробітних до громадської праці: в бюджеті на її оплату передбачено більше 350 тис. грн

Для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних, їх матеріальної підтримки, трудової адаптації та додаткового стимулювання до праці в районним центром зайнятості разом з адміністрацією Корабельного району м. Миколаєва проводяться громадські та інші роботи тимчасового характеру згідно з рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 25.12.2016 г. № 1219.

Громадські роботи — є видом суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації для праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються на добровільних засадах.

Як повідомляє адміністрація району, в 2017 році на проведення громадських робіт в бюджеті міста передбачено фінансування в розмірі 350,2 тис. грн., за такими видами робіт:

— благоустрій та озеленення міста;

— облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції; інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією.

З особами, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають у письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів.

Крім допомоги по безробіттю, учасник робіт тимчасового характеру отримує зарплату, яка не може бути менше мінімальної заробітної плати по Україні (3200,0 грн.) і нараховується пропорційно відпрацьованому часу.

Участь в громадських роботах не є підставою для перегляду визначеного розміру та тривалості виплати допомоги по безробіттю.

На період участі у громадських роботах безробітних поширюються всі права і соціальні гарантії, передбачені для працюючих громадян. Також зберігається страховий стаж, має першорядне значення при визначенні права на пенсію та деяких інших видів соціальної допомоги.

Тимчасові роботи дають можливість безробітним, які перебували тривалий час в стані пошуку роботи, пройти трудову адаптацію, знайти для себе новий напрям професійної діяльності і заявити себе як працівника на новому підприємстві.

Додаткову інформацію про проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру можна отримати в Корабельному центрі зайнятості: вул. Торгова, 61,  тел. (0512) 64-48-60, 76-72-54.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button