Культура

Після натиску на чарівну кнопку відбувалися дива... У ДЦ Корабельного району пройшов звітний концерт

Яскравим, іскристим, багатим на креативні знахідки видався звітний концерт, що відбувся 21 березня у Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району. Серед запрошених гостей були і представники місцевої влади.

Ноту урочистого, піднесеного настрою задав виступ «Зразкового художнього  колективу» духового оркестру  під керівництвом Л.І Снопкова. Марші, змінювалися вальсами, їх доповнювали ритми диско. І різноплановий репертуар, і злагоджена гра викликали захоплення у глядачів. Тому схвальне: «Молодці!» –  прозвучало від них щиро та доречно.

Заслуженим: «Браво!» нагородили глядачі і виступ хору «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» (керівник А.М. Шевченко) за виконання двох творів «Різбарики» та « О, Хепі дей». Перша пісня звучала державною мовою,  друга — міжнародною. А об’єднала їх висока виконавська майстерність, артистичність юних співаків. Доречно сказати, що цей самобутній колектив зараз знаходиться на підйомі. До його нагород додалась ще одна: 18 березня нинішнього року в обласному   фестивалі-конкурсі «Співає юність України» він посів перше місце.

Вигуки «Браво!» та «Молодці!» закономірно перейшли й до наступної частини свята, де між тим на сцені розпочала працювати «фабрика» по виконанню дитячих бажань. А відкрила її справжня чарівниця (М.О. Михайлова, культорганізатор ДЦ), яка старанно берегла та виконувала дитячі бажання. Тож, і на концерті взялася допомогти тим, хто ще до цієї пори не має розвиваючого хобі. А вибір справді чималий.

Після натиску на чарівну  кнопку відбувалися дива. І поступово, від дива до дива, навіть, діти, які, не маючи захоплення, перетворилися на роботів, за їх визначенням, «з куска заліза» знову стали хлопчиками й дівчатками – допомогла мрія тих, хто пішов за нею до Дитячого Центру Корабельного району. По іншому й бути не могло, адже  вихованці різних гуртків мистецького спрямування допомагали їм обрати найкраще заняття з поміж багатьох, що пропонують на дивовижу талановиті  викладачі.

Ось рухливими візерунками  на сцені з’явився справжній  калейдоскоп яскравих фарб від таночка  «Сонце»  (колектив «Денс — Шоп», керівник І. А. Білявська).  А наймолодша група відлунівців зваблювала веселкою дитячих пісень про рудий апельсин, гномів, мухоморів. Завзяті танцівники з колективу сучасного танцю «Кураж» (керівник Н.О. Пруднікова) «запалили» такий танок, що сцена ходуном ходила. А,  як у відповідь їм, мов казкові пави, на сцену вийшли хореографи гуртка «Альянс», керівник К.В.Свириденко, і  лірично та захоплюючи танцювали «У стилі модерн».  Ансамбль баяністів (керівник Н.В.Підрушняк) хитро підморгнув французькою мелодією. Група ж «Щебетушки» (ансамбль «Відлуння») виконала чудову ностальгічну пісню «Місто спить», а потім закріпила приємне враження від власного виступу ще й піснею «Тримай мене міцно».

Ясна справа, що зал не вщухав від оплесків, схвальних захоплених вигуків і стоячи вітав заключну частину концерту, котра об’єднала як учасників ( біля  100 дітей)  так і  глядачів (більше 200).

Після сценічної феєрії у малій залі ДЦ гості занурились у ще одну, створену умілими руками вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва. Тут на них чекали не тільки творчі вироби  у різних стилях (їх кількість годі, навіть, і перерахувати) та малюнки, але й майстер-клас від дітей «Зразкового художнього колективу» декоративно-ужиткового мистецтва «Родзинка», керівник  А.М. Івашкіна.  І саме в цій деталі знайшов підтвердження висновок, що креативність – результат творчого ставлення до виховання дітей, тому що відвідувачі наглядно побачили процес створення експонатів, розташованих  по периметру експозиції.

Таким щедрим на творчість видався традиційний звітний захід Дитячого Центру. Він ще раз показав, що його  педагоги і їх вихованці дивляться в одному напрямку, тому й результати вражаючі та глибокі. А сам заклад давно вже став осередком культури у Корабельному районі.

За матерілами керівника гуртка «Школа журналістики»
ДЦ позашкільної роботи Корабельного району
Марії Полупанової

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button