Общество

"Пробне тестування ЗНО відбудеться у квітні", - начальник Миколаївського управління освіти

У квітні пройде пробна сесія зовнішнього незалежного оцінювання випускників старшої школи. Про це в ефірі ТРК «МАРТ» розповіла начальник міського управління освіти Ганна Деркач, — передає відділ інформаційного забезпечення міської ради.

1 квітня відбудеться пробне тестування з української мови та літератури, 8 квітня відбудеться тестування з інших навчальних предметів. Тобто той, хто зареєструвався на пробне тестування, має можливість здати пробні іспити з двох навчальних предметів. Цього року за дванадцятьма  предметами можуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання наші випускники. Запрошення на пункт тестування ті, хто зареєструвався, зможуть отримати на свою персональну сторінку, — сказала Ганна Деркач.

Як зазначила начальник управління освіти, таке пробне тестування дасть можливість випускникам перевірити свій рівень навчальних досягнень, зрозуміти, наскільки вони готові до основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Хочу підкреслити, що скористатися результатами пробного тестування випускники старшої школи не мають можливості, вони не враховуються при вступі до вищого навчального закладу. Крім того, реєстрація на пробне тестування не є автоматичною реєстрацією на зовнішнє незалежне оцінювання, адже це зовсім різні іспити. Про це усе мають пам’ятати, — додала Анна Деркач.

Основна ж сесія ЗНО розпочнеться у травні. Триватиме вона з 23 травня по 16 червня. Її результати будуть враховуватися при вступі до ВНЗ.

Результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів: української мови та літератури, математики або історії України, третього предмета на вибір випускника, будуть зараховані як державна підсумкова атестація, — сказала керівник управління освіти Ганна Деркач.

Вона також зазначила, що 26 травня у Миколаєві пройде загальноміське свято випускників, а 29 травня в школах пролунає останній дзвінок.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button