Происшествия

Чоловік домігся збільшення сроку покарання злочинцю, що вбив його сина у Корабельному районі

14 березня апеляційний суд у складі колегії суддів Маркової Т.О., Гребенюк  В.І. та Рудяка А.В.  розглянув кримінальне провадження за апеляцією потерпілого Філіпського А.Г. на вирок Корабельного районного суду м. Миколаєва від 22 грудня 2016 року відносно раніше не судимого мешканця м. Миколаєва Головатого А.О.

27 червня 2016 року ввечері Головатий А.О., знаходячись у  своїй квартирі на проспекті Богоявленському у м. Миколаєві, вживав з Філіпським І.А. спиртні напої. Між ними виник конфлікт і Головатий А.О. схопив дерев’яну палицю та заподіяв Філіпському І.А. не менше 25 ударів в область голови та тулубу. Цього ж дня Філіпський І.А. помер у Вітовській лікарні.

Корабельним районним судом Головатого А.О. засуджено за вчинення тяжких тілесних ушкоджень до 7 років 6 місяців позбавлення волі, стягнуто матеріальну шкоду — 35 010 грн. та моральну шкоду — 100 000 грн., а також судові витрати.

В апеляційній скарзі батько постраждалого Філіпський А.Г. просив вирок скасувати та ухвалити новий, в якому призначити Головатому А.О. покарання — 10 років позбавлення волі і  призначити всю суму, заявленої ним раніше моральної шкоди, 150 000 грн.

У судовому засіданні захисник обвинуваченого просив залишити вирок без зміни, а прокурор вважав покарання достатнім і таким, що відповідає тяжкості вчиненого злочину.

Апеляційний суд визнав, що суд першої інстанції виходив з понесених потерпілим моральних страждань, що викликані втратою сина, а також  із засад розумності і  справедливості, тому суми призначеної матеріальної і моральної шкоди не змінилися.

Однак доводи апеляційної скарги щодо міри покарання, колегія суддів апеляційної інстанції, визнала слушними.

Вислухавши всіх учасників процесу і дослідивши матеріали, колегія постановила свій вирок, яким призначила Головатому А.О. більш суворе  покарання —  позбавлення волі строком на 9 років.

Скаргу батька, доводи якої не підтримала жодна сторона  провадження, задоволено в апеляційній інстанції і призначено більш суворе покарання винуватцю смерті його сина, — повідомила прес-секретар апеляційного суду.

Вирок суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржений в касаційному порядку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button