КультураОбщество

«Барви надії»: перші місця здобули вихованці Палацу культури «Корабельний»

11 та 12 березня у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відбувся конкурс розмовного жанру «Барви надії», участь у якому взяли 82 любителі мистецтва слова з усіх районів Миколаївщини. У чому специфіка цьогорічного заходу, який район представив найбільше конкурсантів, і хто ж став кращим — про все далі.

Старт форуму з мистецтва художнього читання було покладено у 1991 році, коли обласний центр народної творчості започаткував конкурс читців «Сторінками Кобзаря», присвяченого творчості Тараса Шевченка. Протягом часу захід змінював назви та концепцію: «Сторінками поезії», «Сторінками поезії «Кобзареві струни». Минулого року організатори конкурсу для розвитку розмовного жанру, а також формування у дітей і молоді художніх смаків на кращих зразках світової та вітчизняної літератури, вперше провели конкурс під назвою «Барви надії».

Умови проведення конкурсу «Барви надії» цьогоріч значно розширили можливості для виявлення нових талантів. Свої програми учасники презентувати у нових номінаціях:

«Художнє читання» — виконання творів родинної тематики зі спадщини українських і зарубіжних класиків чи сучасних авторів;

«Композиція» — відтворення літературно-музи чної композиції за творами українських класиків або сучасних авторів;

«Гумор» — презентація оригінальних творів, з яких один — Павла Глазового, другий — на вибір: гуморески, конферанс, пародії, народна усмішка тощо.

Не дивлячись на чітко сформовані вікові рамки, були приємні сюрпризи: наймолодшому конкурсанту «Барви надії — 2017» ледь виповнилось 5 рочків, а найдосвідченішому — 75!

Цього року значно ширшим стало коло учасників заходу, які довели, що на Миколаївщині знають, люблять і розуміють мистецтво слова. Братський та Вітовський райони представили найбільше конкурсантів, які продемонстрували досить високий рівень майстерності. Неабияке враження у глядачів викликав виступ восьмирічного Сашка Колесника, вихованця зразкового театру слова «Дарунок неба» Вітовського будинку культури. Гуморески Павла Глазового «Огірочки» та «Залізний характер» у виконанні конкурсанта вразили яскравою акторською грою, емоційною самобутністю, індивідуальним інтонаційним візерунком.

Оцінювали виступи учасників члени журі на чолі зі старшим викладачем вищої категорії кафедри видовищно-театра лізованих заходів Миколаївського коледжу культури і мистецтв, відмінником освіти України Людмилою Жаріковою.

Переглянувши програму обласного  конкурсу розмовного жанру «Барви надії — 2017», журі ухвалило рішення про визначення переможців.

Дуже приємно, ще серед багатьочисельної кількості учасників, які вели боротьбу за звання називатися кращим, перше місце здобули учасники театру ім. М. О. Троянова (керівник Тетяна Герман) ММПК «Корабельний» (директор Олексій Чебан) Сергій Бутенко, який прочитав авторську літературно-музичну композицію «Призрак любви» та Микола Матвєєв, який порадував усіх у номінації «Гумор».

Переможці конкурсу отримали дипломи управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністр ації, пам’ятні кубки, а володарі нагороди «Гран-прі» та лауреати перших місць у номінації «Гумор» були запрошені до участі у Всеукраїнському конкурсі гумору та сатири «Усмішки Глазового», який цього року відбудеться з 26 червня по 1 липня 2017 року у місті Очаків.

Вітаємо з перемогою!

За інформацією Миколаївського ОЦНТ та КОР

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button