Общество

Гімназистів з Корабельного познайомили з дослідженнями давньої історії району

Вчора в актовій залі Миколаївської міської гімназії №3, що у Корабельному районі, відбулась зустріч з учнями в рамках історико-просвітницького проекту «Діалоги з історії рідного краю».

На початку зустрічі коротко було ознайомлено присутніх з роботою Вітовського Українського Товариства, зокрема з дослідженнями давньої історії Корабельного району.

Темою зустрічі була розповідь про життя і діяльність нашого відомого земляка — лікаря Григорія Васильовича Миропольського. Розповідь була проілюстрована на великому екрані світлинами лікаря Миропольського різних років життя, фотографіями його книг з медицини та ін. Після закінчення заходу учні гімназії дякували лектору за цікаву та змістовну розповідь.

Віктор Мних

О Николаеве в эпоху Центральной Рады жители Корабельного района
говорили с доктором исторических наук (ВИДЕО)

Нагадаємо: в рамках заходів, присвячених пам’яті про події часів Української революції 1917-1921 років, ряд подібних зустрічей на історичну тематику буде проведено і в інших школах Корабельного району.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Больше нужно таких мероприятий , чтобы люди знали историю родного края . Ведь Витовка ( Богоявленск) древнее поселение , которое старше Николаева на 400 лет . А какие люди у нас жили , известный археолог , историк и исследователь древности Каминский , доктор Миропольский и другие . Нужна популяризация имен наших земляков среди молодежи , чтобы молодые люди годились своим районом , любили и уважали его . Спасибо всем , кто занимается популяризацией истории Корабельного района .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button