Спорт

Великі перемоги у змаганнях, реконструкція приміщень, виховна робота... ДЮСШ № 5 – кузня спортсменів у Корабельному районі

Робота ДЮСШ №5 направлена на залучення найбільшої кількості дітей та підлітків до систематичних занять спортом, спрямованих на розвиток їх особистості, утвердження здорового способу життя, виконання фізичних, морально-етичних і вольових якостей, поліпшення стану здоров`я, включаючи фізичний розвиток. Підвищення рівня фізичної підготовленності та спортивних результатів з урахуванням індивідуальних особливостей і вимог програм з видів спорту, на профілактику шкідливих звичок та правопорушень — це основні завдання, які ставляться перед школою на всіх етапах підготовки юних спортсменів.

Про нові досягнення дитячо-юнацької спортивної школи, розташованої в Корабельному районі Миколаєва, ми розповімо в подальшому, а зараз зупинимося на результатах роботи ДЮСШ № 5 за 2016 рік.

Так, в минулому році для покращення навчально-тренувального процесу в спортивній  залі  по  вул. Клечова балка, 2, проведено поточний ремонт  спортивного залу, роздягалень та інших приміщень, капітальний ремонт даху спортивного залу.

Проведено реконструкція, утеплення та капітальний ремонт роздягалень, адміністративної будівлі, тренажерної зали за адресою: пр. Богоявленській, 253-а/1. Проведено реконструкція та ремонт паркану, бігових доріжок, футбольних воріт на стадіоні. Розпочато будівництво площинних  майданчиків для пляжного волейболу та пляжного футболу. Всі роботи проводились   при активній участі і підтримці управління у справах фізичної культури та спорту Миколаївської міськради.

До складу національної збірної команди України у 2016 році увійшли учні тренера Бондаренко І.О. відділення кікбоксингу: резерв збірної (юнаки) —  Тонконогова Надія, Білоножко Дарина, Данич Олександра, Цвігун Дар’я;  основний склад збірної — Кармалова Юлія, Скрипниченко Крістіна,  Колтонюк Іна.

Протягом року учні ДЮСШ №5 брали участь в спортивних змаганнях різного рівня місцевих, обласних, всеукраїнських, міжнародних, відповідно до Календарю змагань та плану спортивно-масових заходів ДЮСШ на 2016 рік.

Учні відділення кікбоксингу вдало виступили на  Кубку Світу серед дорослих в Італійському м. Ріміні  2-5.06.2016р.  Кармалова Ю.- 1м та 2 м., Скуратова Є. – 2м. та 3м. На чемпіонаті Світу серед юніорів та кадетів, який пройшов в Ірландському м. Дублін з 27.08. по 05.09.2016р., Щербакова Є. зайняла два 1 місця, Тонконогова Н. зайняла два 2 місця. На чемпіонаті Європи серед дорослих в м. Лутраки (Греція) Скрипниченко К. зайняла два 2 місця, Кармалова Ю. зайняла два 3місця.  На змаганнях Чемпіонату України серед дорослих, який відбувся 06-09.10.2016р. в м. Дніпро, Скрипченко К. зайняла  1м., 2м.; Кармалава Ю. – два 1м., Колтонюк Іна 2м. На Кубку України серед дорослих 10-13 березня 2016 року в Івано-Франківське Скріпніченко К. зайняла1м., Кармалова Ю. зайняла два 2м. На Чемпіонаті України серед ДЮСШ, який пройшов 19-22.05.2016 року в м. Бровари вихованки ДЮСШ №5 вибороли п’ять 1м., три 2м. та одне 3м. На Чемпіонаті України серед кадетів та юніорів, який відбувся в м. Бровари 07-10.04. 2016 року спортсменки ДЮСШ №5 вибороли шість 1м., два 2м., чотири 3м.  У відкритому чемпіонаті Миколаївської області  (дорослі, юніори, кадети)  вихованці відділення кікбоксінгу зайняли десять 1 місць, три 2місця та два 3 місця.

За результатами участі відділення футболу в Першості України 1 ліги  сезону 2015-2016р. учні 1999-2000 р.н. посіли — 8 м.(в зоні), 2001-2002р.н посіли – 6 м.(в зоні) У Чемпіонаті Миколаївської області, групи «Юг» сезону 2015-2016 р. учні 2000 р.н. – 5,м., 2002- р.н. — 4м.,  2003 р.н. — 8 м. У Чемпіонаті м. Миколаєва  сезону 2015 — 2016 р. учні 2003 р.н. — 4 м., 2004 р.н. — 6 м., 2005 р.н. — 3 м. Вихованка ДЮСШ № 5 Левицька Тетяна грає у складі збірної команди України. В сезоні 2015-2016 р. виступала за футбольний клуб вищої ліги міста Умань. Вихованці відділення футболу Толгаренко Олександр, Мячін Віталій, Мінскій Владислав, Лісачов Віталій, Кочнєв Андрій у 2016 році зараховані до складу Миколаївської команди ІІ ліги «Суднобудівник».

 

В сезоні 2015-2016 років в змаганнях Чемпіонату України «Дитяча волейбольна ліга» серед дівчат 1999-2000 року народження вихованки ДЮСШ №5 спільно з дівчатами зі спортліцею посіли 3 місце. Дівчата відділення волейболу  на змаганнях Південної волейбольної ліги в віковій категорії  1998-1999р.н  посіли 1м., в віковій категорії  2000-2001 р.н. — 3 м. У Всеукраїнському турнірі серед дівчат 1999 р.н. та молодше, який пройшов в м. Кропивницький  —   1 м.  Юнакі 2000 р.н  відділення волейболу у відкритій першості м. Миколаєва посіли — 1 місце, на Всеукраїнському турнірі в м. Нова Каховка зайняли – 2 місце, в Першості Миколаївської області зайняли 1 місце.

На Зимовому Чемпіонаті України з пляжного волейболу до 19 років: дівчата – 2м (Кузьменко Ліана, Охримчук Ірина) юнаки – 5м. (Глазко Владислав, Глазко Станіслав). На Чемпіонаті України до 17 років дівчата та юнаки зайняли 7м.   На чемпіонаті України з пляжного волейболу вихованці ДЮСШ №5 в категорії до 18 років посіли наступні місця: дівчата  – 5м., юнаки – 9 м., в віковій категорії до 20 років юнаки зайняли – 9м., дівчата – 7м.

На спартакіаді України серед школярів 16-19.09.2016 року дівчата вибороли срібні медалі, юнаки зайняли 9м. В 2016 році команда дівчат ДЮСШ №5-ВУФК стартувала в чемпіонаті України серед команд Першої ліги. Вихованка тренера Бахматова  В.В. (відділення волейбол) Яструб  Юлія виступає за команду Суперліги України – «Орбіта» м. Запоріжжя. В чемпіонаті України серед команд Суперліги сезону 2015-2016 року в складі команди вона посіла 3 місце. Яструб Юлія зарахована до складу юніорської збірної команди України.

 

Спортсмени відділення легкої атлетики на Чемпіонаті України серед ДЮСШ з двоборства зайняли наступні місця: Ізбаш Ілля 1 місце на дистанції 60 м та 200 м, Нікітіна Катерина увійшла у десятку сильніших.

На Чемпіонаті України з чотириборства серед ДЮСШ вихованці ДЮСШ №5 в командному заліку зайняли 3 місце. На Чемпіонаті України серед юнаків та дівчат 2001 року народження та молодше Ізбаш Ілля на дистанції 100 м був четвертим, Каліберда Євген в штовханні ядра зайняв 6 місце, в метанні диска — 7 місце, в метанні списа — 10 місце. На Чемпіонаті України серед юніорів Ізбаш Ілля посів 3 місце на дистанції 100 м, Каліберда Євген в метанні списа зайняв 8 місце.

Протягом 2016 року легкоатлети ДЮСШ №5 приймали участь в міських та обласних змаганнях, де виборювали призові місця. У 2016 навчальному році  до Вищого училища фізичної культури міста Миколаєва зараховано 4  вихованця з відділення легкої атлетики  (тренери — Маринець Л.В., Мороз А.П.)

Про це до редакції «Корабелів.Інфо» повідомили директор ДЮСШ №5 М.В. Рудаковська та заступник директора з навчально-тренувальної роботи Г.Є. Глазко.

«Активно працює батьківський комітет відділень футболу, волейболу, кікбоксингу допомогаючи в організації і проведенні змагань, відряджень команд на змагання різних рівнів. Надає допомогу у придбані грамот, медалей, спортивного інвентарю, спортивної форми, забезпечення оздоровчих зборів, виїздів на змагання — управління у справах фізичної культури та спорту Миколаївської міськради (начальник управління — Олег Валеріович Машкін).

Протягом року спонсорську допомогу ДЮСШ надавали  депутати Миколаївської міської ради: Горбенко Н.В., Грипас О.В., Крисенко О.В., Єнтін В.О., ТОВ «Ніка-Тера» (ген. директор — Гайду О.В.) та адміністрація Корабельного району (голова адміністрації — Цуканов О.М.).

В ДЮСШ №5 організована пропоганда фізичної культури і спорту, здорового способу життя. Використовуються різні засоби масової інформації в інтересах подальшого розвитку фізичної культури і спорту», — йдеться також у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Как все красиво подается ))) такие спортивные результаты и постоянно ищем , то спонсоров , то родители практически все оплачивают ! А где средства школы , города ?? Писать можно , что угодно , а как все на самом деле не известно !

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button